Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Maak je tuin vogelvriendelijk in 5 stappen

Ben je een vogelliefhebber en wil je graag dat jouw tuin een paradijs wordt voor gevederde vrienden? Met deze eenvoudige checklist maak je jouw tuin in vijf stappen vogelvriendelijk. Zo creëer je een plek waar vogels graag komen om te eten, nestelen en fladderen.

Stap 1: Kies de Juiste Voeding

Vogels hebben verschillende voedingsbehoeften afhankelijk van het seizoen. In de lente en zomer zijn insecten en fruit populair, terwijl in de herfst en winter zaden en vetten belangrijk zijn. Door een diversiteit aan voedsel aan te bieden, trek je verschillende soorten vogels aan. Denk aan vetbollen, zadenmixen en fruit.

Stap 2: Vers Water is Essentieel

Naast voedsel is vers water van levensbelang voor vogels. Zorg voor een schone vogelbad of een kleine vijver waar ze kunnen drinken en badderen. Ververs het water regelmatig om ziektes te voorkomen en plaats de waterbron op een veilige plek waar roofdieren niet gemakkelijk bij kunnen.

Stap 3: Bied Veilige Nestgelegenheden

Vogels zijn altijd op zoek naar een veilige plek om hun nest te bouwen. Door nestkastjes op te hangen help je vogels en kun je genieten van het opgroeien van jonge vogeltjes. Zorg ervoor dat de nestkastjes schoon zijn en hang ze op een rustige, beschutte plek.

Stap 4: Creëer een Natuurlijke Habitat

Een tuin die rijk is aan planten, struiken en bomen is aantrekkelijk voor vogels. Inheemse planten trekken inheemse vogels aan en bieden natuurlijke voedselbronnen en schuilplaatsen. Laat ook wat bladeren en takjes liggen voor vogels om te gebruiken in hun nesten.

Stap 5: Plaats een Eyecatcher Voederhuis

Een voederhuis is niet alleen functioneel, maar kan ook een sierlijke toevoeging zijn aan je tuin. Een groot vogelhuis met rieten dak is bijvoorbeeld een prachtige eyecatcher die veel verschillende vogels aantrekt. Zorg ervoor dat het voederhuis stevig staat en op een veilige hoogte hangt of staat om de vogels te beschermen tegen katten en andere roofdieren.

https://www.vogelhuisjes.nl/