Bsdesmidse.nl
Image default
Gezondheid

Manuka honing

Manuka Honing is een romige, zwarte honing uit Nieuw-Zeeland die een antibacteriële werking heeft doordat bijen alleen op de thee- of Manuka boom vliegen. Manuka Honing wordt geproduceerd door bijen die de Manuka-struik alleen bezoeken om nectar te verzamelen. Deze plant is inheems in Nieuw-Zeeland. Om pure Manuka Honing te produceren, staan bijenkorven op de meest afgelegen plaatsen. De Manuka-struik is een enorme struik of kleine boom die gemiddeld 2 tot 5 meter hoog wordt, maar er zijn ook grotere exemplaren. De boom, ook wel de ’theeboom’ genoemd, produceert witte of roze bloesems. Echte Manuka Honing is zwart van kleur en smaakt zoet zoals andere honing. 

Manuka Honing

Echte Manuka Honing heeft een donkere tint, smaakt zoet als andere honing en heeft een licht kruidige geur. Het onderscheidt zich van andere soorten honing door zijn delicate kruidensmaak. Het  werd verder gebruikt voor koorts, reuma, urineweginfecties, buikpijn, wonden en spierpijn. Wil jij Manuka Honing kopen? Bezoek ons op Manuka honing

Manuka Honing

Voor alle soorten wonden wordt Manuka Honing gebruikt als een natuurlijke behandeling. In een tijdperk van antibioticaresistentie wordt het geprezen als een kiemdoder. Bovendien beweren supporters dat Manuka Honing helpt bij het genezen van andere aandoeningen, zoals acne en sinusproblemen.

Manuka Honing

Als het gaat om het aanbrengen van verband op wonden, biedt Manuka Honing veel voordelen. Als het gaat om het aanbrengen van verband op wonden, biedt Manuka Honing veel voordelen. Vanwege het hoge suikergehalte, dat vocht uit de wond zuigt, werkt het vrij snel. Het aanbrengen van Manuka Honing op wonden helpt bij het reinigen van de wond van vuil en puin en het verwijderen van ziek spul. Bovendien verminderen de ontstekingsremmende eigenschappen van Manuka weefseloedeem. Manuka lijkt ook het immuunsysteem aan te moedigen om weefselregeneratie te versnellen. Het is begrijpelijk waarom wondbehandeling met Manuka Honing populair is.