Bsdesmidse.nl
Image default
Zorg

Werken in Nederland als buitenlander

Wanneer u komt werken in Nederland als buitenlander, is er veel waar u aan moet denken. Een belangrijk aandachtspunt is het afsluiten van een zorgverzekering. Iedereen die in Nederland woont is verplicht om verzekerd te zijn voor noodzakelijke medische zorg. Hiervoor kunt u een basisverzekering afsluiten. Bij welke verzekeraar u dit doet, mag u zelf bepalen. Er zijn veel verschillende ziektekostenverzekeraars die elk weer andere voordelen bieden. De hoogte van de premie die u maandelijks betaalt is iets waar u rekening mee kunt houden, maar misschien heeft u ook andere wensen.

HollandZorg verzekering voor arbeidsmigranten

Wilt u een zorgverzekering die is afgestemd op uw situatie als arbeidsmigrant? Dan kunt u kiezen voor een verzekering van HollandZorg. Wij bieden een speciale zorgverzekering voor arbeidsmigranten. Deze kan eenvoudig worden afgesloten. In veel gevallen kan uw werkgever dit voor u regelen. Ook eventuele zorgtoeslag kan geregeld worden via uw werkgever als u hier recht op heeft. En op de momenten dat u niet in Nederland verblijft, kan uw HollandZorg verzekering eenvoudig stopgezet worden. Wanneer u weer terugkomt kunnen we deze gewoon weer voor u activeren. Dat maakt het wel zo makkelijk.

Zorgpas en EHIC kaart

Wanneer u een zorgverzekering afsluit, ontvangt u een zorgpas. Vroeger was dat een fysiek pasje, tegenwoordig heeft u de zorgpas digitaal. U kunt deze vinden in Mijn HollandZorg, zodat u deze altijd een overal kunt downloaden en nooit kwijt kunt raken. Uw zorgpas is tegelijkertijd uw EHIC kaart. Deze heeft u nodig als u noodzakelijke medische zorg buiten Nederland vergoed wilt krijgen. De vergoedingen verschillen per land. Neem van tevoren altijd contact met ons op, zodat wij een geschikte zorgverlener kunnen vinden. Meer informatie over vergoeding van zorg in het buitenland vindt u op onze website. Neem gerust contact op als er dingen onduidelijk zijn.

https://www.hollandzorg.com/nl