Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Bodem testen voor je tuin?

Bodem testen voor je tuin? 

Stel je voor, je wil graag beginnen met het maken van een moestuin, of je wilt graag mooie bloemen planten. Tegelijkertijd  wil je dit eigenlijk gewoon rechtstreeks in je tuingrond doen, en niet in een speciale bak met tuingrond. Wat moet je dan doen? Je bodem testen!
Er zijn diverse bedrijven online te vinden waarbij je zonder tussenkomen van een expert je eigen bodemonderzoek kunt doen.

Wanneer is je grond goed?

Om een goede moestuin te hebben is het belangrijk dat je grond luchtig is. Dit klinkt gek, maar vaak is grond in de buurt van gebouwen helemaal fijngedrukt. Hierdoor kan water zich niet goed nestelen tussen de grond, waardoor voedingsstoffen niet lekker in de grond blijven zitten. Dit is juist belangrijk voor je planten. Het antwoord op deze vraag is eigenlijk niet makkelijk te geven. Iedere plant heeft eigen ideale omstandigheden. 

Stuur stukken grond op ter onderzoek

Vandaar dat je het beste de grond in je tuin kunt laten onderzoeken. Je bestelt online een formulier voor een bodemonderzoek en gaat aan de slag door “monsters” te nemen uit je tuin. Deze monsters stuur je op  naar een bedrijf als dumea agro en voila, je hebt jezelf veel tijd en geld bespaard. 

Laat je adviseren

Wanneer je de uitslag hebt kun je advies krijgen over hoe jij het beste je grond kunt bemesten, afhankelijk van je wensen natuurlijk. Kleine planten hebben namelijk andere behoeften ten opzichte van grotere struiken die je wilt laten groeien. De ene soort heeft zure grond (lage pH) nodig, terwijl andere beplanting het beter doet in een neutrale of een basische (hoge pH) bodem. Verder is de hoeveelheid organische stof in de bodem heel belangrijk. Dat is de basis voor een gezond bodemleven. 

Vaak heb je binnen twee weken het antwoord op je vraag en kun je lekker beginnen met tuinieren! 

 

https://shop.dumea-agro.nl/