Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Met welke woningaanpassingen kun je langer thuis blijven wonen

Langer in je eigen huisje willen blijven wonen op een flexibele manier dat willen we natuurlijk allemaal. Het is niet leuk om steeds meer hulp nodig te hebben. Toch zijn er binnenshuis nog wel aanpassingen te doen waardoor het mogelijk is om niet meteen naar een verpleeghuis te hoeven verhuizen. Welke aanpassingen kun jij zelf allemaal laten doen?

Wat zijn eenvoudige aanpassingen om zelf te doen?

Sommige aanpassingen kun je heel eenvoudig zelf doen of laten doen. Wij noemen er een aantal voor jou op waar je misschien niet direct aan had gedacht om deze veranderingen aan te brengen in jouw woning.

Hulpjes bij douchen en aankleden

Laten we het eens hebben over het douchen. Dat is iets waar men vaak als eerste hulp nodig bij heeft. Hiervoor heb je een aantal dingen die jou wel kunnen helpen om het je aangenamer te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een douchebeugel die je aan de muur kunt bevestigen waar jij je dan beter aan vast kunt houden. Ook zijn er speciale douchestoelen waardoor jij tijdens het douchen kunt gaan zitten. Wanneer jij je dan aan gaat kleden zijn daar ook wat hulpjes voor te vinden. Bijvoorbeeld een hulpje om je sokken aan te trekken zodat jij niet zover hoeft te bukken.

De trap opgaan makkelijker maken

Het opgaan van een trap is ook vaak letterlijk en figuurlijk een behoorlijke drempel. Je kunt daar een traplift voor aanvragen of laten plaatsen zodat jij niet meer zelf de trap op hoeft maar wel gewoon op de volgende etage kunt komen. Zeker in een eengezinswoning is dat wel heel erg prettig omdat daar slaapkamers en badkamers vaak boven zitten

Een verhoogd toilet

Een verhoogd toilet zorgt ervoor dat jij makkelijke op kunt staan wanneer je naar het kleine kamertje bent geweest. Vaak is deze via de woningvereniging te verkrijgen maar anders is hij gewoon in een bouwmarkt te verkrijgen. Wil je dit liever niet dan is er ook nog de optie om een verhoogde toiletbril aan te schaffen.