Bsdesmidse.nl
Image default
Gezondheid

Nekspanningen loslaten door fysiotherapie

Fysiotherapie kan de spanning in de nek verlichten. Veel nekspanningen worden direct na het ontwaken merkbaar. Er is een trek in de nek. De pijn straalt vaak uit naar het hoofd of de rug. Hoofdpijn en bewegingsbeperking van het hoofd kunnen het gevolg zijn. Kortetermijnverlichting wordt vaak geboden door warmte en een beetje massage. Maar vaak komt de nekpijn terug. Dan is het zinvol om de oorzaak van de nekpijn nader te bekijken.

Wat kan nekspanning veroorzaken?
De meest voorkomende oorzaken van spanning zijn een slechte lichaamshouding en verkeerde spanningen in het dagelijks leven. De betrokkenen moeten hun zithouding op het werk controleren. Verkeerd zitten met voorovergebogen schouders kan nekpijn veroorzaken. Maar ook een verkeerde matras en ongeschikte kussens kunnen triggers zijn.

Fysiotherapie verlicht spanning in de nek
In onze fysiotherapiepraktijk gaan we samen met de patiënt op zoek naar de oorzaak van de pijn. Zodra deze oorzaak is gevonden, kunnen we de pijn individueel aanpakken en verlichten door middel van verschillende fysiotherapeutische toepassingen:

Kinesio-Taping
Bij deze toepassing wordt een elastisch kleefverband rechtstreeks op de huid aangebracht. Verschillende toepassingstechnieken regelen het spierevenwicht van de getroffen zones. De tape masseert de onderliggende weefsellagen. Bovendien worden spiercontracties, de lymfestroom en de gewrichtsfunctie gestimuleerd.

Fysiotherapie
In onze praktijk leren patiënten specifieke oefeningen om de nekspieren te versterken. Zwakke houdingen op lange termijn kunnen op deze manier aanzienlijk worden verbeterd. Door een gerichte behandeling kunnen veel voorkomende klachten blijvend worden verlicht.

Massage
Doelgerichte massagetechnieken maken niet alleen de spieren los en bevorderen de bloedcirculatie in de pijnlijke zone, maar kunnen ook de congestie in het celweefsel en het lymfatisch gebied verlichten. Bovendien kan een massage ook verklevingen van de fasciën losmaken.

Bekijk eens manueel therapeut Amsterdam / check out physical therapy Amsterdam.