Waarom zijn noten gezond? Dat noten een populaire snack zijn, is niet zonder reden. Noten zijn namelijk gezond. Dit komt omdat ze vol zitten met voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Zo bevatten ze verschillende vitamines, ijzer en zijn ze een goede bron van eiwitten en vezels. Noten bevatten de vitamines B1 en E. Vitamine B1 ondersteunt de energiestofwisseling en vitamine E draagt bij aan de bescherming van je gezonde lichaamscellen. Daarnaast bevatten ze ijzer dat helpt bij een normaal zuurstoftransport in je lichaam. Eiwitten bevorderen het herstel van je spieren na fysieke inspanning. Noten bevatten dan wel veel calorieën door de hoeveelheid vet die erin zit, maar dit zijn vooral gezonde calorieën. Er zit namelijk veel onverzadigd vetten in. Dit zijn vetzuren die goed zijn voor de cholesterolspiegel. Noten passen verder ook goed in een vegetarisch en veganistisch dieet. Welke soorten noten zijn het gezondst? Iedere soort noot bevat verschillende vitaminen, mineralen en andere gezonde stoffen. Amandelen zijn bijvoorbeeld een grote bron van vitamine E, welke je cellen helpt beschermen tegen oxidatieve schade. De cashewnoot bevat veel koper dat helpt bij de instandhouding van soepele bindweefsels en bijdraagt tot de normale pigmentatie van je haar en huid. De hazelnoot bevat veel foliumzuur dat vooral goed is tijdens de zwangerschap. De macadamianoot bevat veel mangaan dat helpt je botten sterk te houden. De paranoot is een bron van selenium dat bijdraagt aan het behoud van gezonde cellen en weefsels. Door het eten van een pecannoot krijg je je portie vitamine B1 binnen en de pistachenoot levert je een hoop vezels en eiwitten. Walnoten zijn een goede bron van het omega 3-vetzuur alfa-linoleenzuur dat bij een dagelijkse inname van 2 gram per dag helpt bij het behoud van een gezond cholesterol. Noten kopen: hier moet je op letten Ga je binnenkort noten kopen? Let dan op de volgende punten. Noten zijn alleen gezond als je ze ‘kaal’ eet. Wanneer je dus noten gaat kopen, is het belangrijk dat ze ongezouten zijn of niet omhuld zijn met chocolade. Een rauwe noot is tevens nog net iets gezonder dan een geroosterde noot. Bij het roosteren gaan namelijk vaak wat voedingsstoffen verloren. Ook is een biologische noot een betere keuze, omdat er bij deze noten geen schadelijke bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt.
|
https://www.notenstore.nl/ |