Bsdesmidse.nl
Image default
Gezondheid

Waarom noten een gezonde snack zijn

Iedereen houdt er wel eens van om te snacken. Helaas is snacken niet altijd even gezond. Al die chocola, chips en zoutjes zijn nou eenmaal niet goed voor je gezondheid. Deze bevatten te veel suikers, zout en vetten. Kies daarom eens voor een gezonde snack, zoals noten. Wist je dat noten een verantwoorde snack zijn en goed zijn voor jouw lichaam? In deze blog vertellen we waarom noten een gezonde snack zijn. Lees snel meer!

 

Wat zit er in noten?

Noten zijn rijk aan onverzadigde vetten. Deze vetten zijn de goede vetten: ze zorgen ervoor dat de normale cholesterolgehalten in je bloed behouden blijven. Onverzadigde vetten dragen dus bij aan je algehele gezondheid.

Naast onverzadigde vetten zijn noten ook een bron van mineralen en vitamines. Je komt met name B-vitamines en vitamine E tegen in verschillende noten. Vitamine E is onder andere belangrijk voor de bescherming van de cellen in je lichaam en B-vitamines zijn goed voor je stofwisseling!

Tot slot bevatten noten ook eiwitten, ijzer en vezels. Eiwitten zijn van belang voor de samenstelling van je botten en dragen bovendien bij aan het herstel van je spieren na het sporten. IJzer bevordert de energiestofwisseling en helpt bij een normaal zuurstoftransport in je lichaam. Noten leveren ook een goede bijdrage aan je dagelijkse vezelinname. Met één handje noten heb je al gauw 2 gram vezels te pakken. Noten zijn dus een ideale snack voor sporters.

 

Hoeveel noten mag je per dag eten?

Je hoort vaak tegenstrijdige verhalen over noten. De één zegt dat noten rijk zijn aan calorieën en de ander zegt dat noten ontzettend gezond zijn en deze dus onbeperkt gegeten mogen worden. Het voedingscentrum stelt dat je aan één hand met noten per dag voldoende hebt. Dit komt neer op ongeveer 25 tot 30 gram noten. Iets meer of minder zou geen kwaad kunnen, maar indien je grote hoeveelheden noten consumeert, krijg je veel calorieën binnen.

Ben je op zoek naar noten? Neem dan een kijkje op de website van De Notenkoerier. Zij hebben een groot aanbod aan noten. Bestel je voor 15:00? Dan worden je noten dezelfde dag nog verzonden!

https://www.denotenkoerier.nl/