Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Planten- en boomsoorten voor de tuin die tegen een stootje kunnen

Tuinieren is een van de grote geneugten van het leven. Maar laten we eerlijk zijn, soms hebben we geen tijd of energie om elke plant in onze tuin te verzorgen. Daarom is het belangrijk om planten en bomen te kiezen die sterk genoeg zijn om een beetje verwaarlozing te verdragen, maar die ons toch de schoonheid en de voldoening geven die we van onze tuin verlangen. Laten we eens kijken naar zeven van de beste winterharde bomen en planten voor de tuin.

 

Trachycarpus fortunei

Deze groenblijvende palmboom is een uitstekende keuze voor iedereen die houdt van tuinieren in koudere klimaten. Deze boom kan tot 2 meter hoog worden en gedijt bij temperaturen tot -15°C. Hij heeft waaiervormige bladeren waardoor hij opvalt tussen andere planten, maar u moet weten dat deze tijdens de wintermaanden afsterven. Gelukkig groeien er in de lente weer nieuwe bladeren aan! Je kunt de Trachycarpus Fortunei kopen bij My Palmshop.

 

Chamaerops humilis

Deze palmsoort lijkt op zijn windmolen neefje, maar groeit veel korter – hij wordt maar een meter hoog – en heeft ook niet zoveel water nodig! Hij is ook beter bestand tegen de kou dan andere soorten en kan temperaturen tot -12°C overleven. Als u op zoek bent naar iets anders dan de typische groene bladeren, dan is dit misschien de perfecte optie voor uw tuin.

 

Ligustrum vulgare

Deze heester komt oorspronkelijk uit Europa, maar is wereldwijd te vinden vanwege zijn populariteit onder tuiniers die van zijn donkergroene bladeren houden. De bloei kan variëren van wit tot paars, afhankelijk van het seizoen, en hij kan tot 2 meter hoog worden met minimaal onderhoud! En omdat het zo’n betrouwbare plant is, hoeft u zich geen zorgen te maken over vervanging.

 

Viburnum tinus 

Deze heester is populair vanwege zijn prachtige bloemtrossen die bloeien tijdens de wintermaanden wanneer alles er buiten saai en levenloos uitziet. Hij kan een hoogte bereiken van maximaal 2 meter met een gelijke spreiding, dus zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt voordat je er een in je tuin plant! Ook al houdt deze plant van volle zon, zorg ervoor dat de grond niet te snel uitdroogt, want dat kan schade aan de wortels veroorzaken.

 

https://mypalmshop.nl