Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Schanskorven Twente: een schanskorf als tuinafscheiding

 

Een schanskorf is dé perfecte oplossing als het gaat om het creëren van een duurzame tuinafscheiding. Het is dan ook goed te begrijpen dat ze steeds vaker te zien zijn in zowel particuliere als zakelijke tuinen. Een schanskorf is modern, decoratief en heeft een natuurlijke uitstraling door het gebruik van natuurlijke materialen. Daarnaast is er ontzettend veel mogelijk: er zijn schanskorven in verschillende soorten en maten (verschillende afmetingen).

Wat is een schanskorf?

Schanskorven worden ook wel steenkorven genoemd, omdat ze bestaan uit een draadconstructie en opgevuld worden met stenen of keien. Ze worden op maat gemaakt van afzonderlijke gaaspanelen. Deze gaaspanelen worden met C-ringen of spiraalsluitingen op de verticale draden verbonden. Ze worden gemaakt van hard getrokken zacht staaldraad. Het materiaal gaat niet roesten en kan dus goed in de tuin gebruikt worden. Op locatie worden ze geladen met natuursteen in diverse soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan steensoorten zoals yellow sun, basalt, maaskeien of grauwacke. Hier zijn echter meerdere vullingen in mogelijk, waaronder glasbrokken of teelaarde.

Voordelen van schanskorven

Het plaatsen van een schanskorven heeft veel voordelen. Zo is de kleur van de vulling is aan te passen aan uw bestrating of de bebouwing in de omgeving. U kunt ook kiezen voor een combinatie van twee kleuren, wat ideaal is wanneer het om een afscheiding tussen twee tuinen gaat. Daarnaast is er geen fundering nodig: een goede verdikte ondergrond is voldoende. Een schanskorf heeft tevens een lange levensduur en werkt ook nog eens geluiddempend. Hierdoor zijn schanskorven ideaal als geluidswal. Ze zijn ook goed te combineren met andere materialen, zoals hardhout, zink of natuursteen. Zo kunt u een mooie natuurlijke samenstelling maken van diverse materialen. Zo behoort een gecombineerde erfafscheiding van schutting en schanskorf, of heg en schanskorf, ook tot de mogelijkheden.

Toepassingen

Schanskorven worden op diverse manieren ingezet. Zo worden ze al jaren toegepast in de wegen en waterbouw. Toch zijn ze ook steeds vaker te vinden in particuliere tuinen, waar ze gebruikt worden als erfafscheiding. Daarnaast worden ze ook simpelweg gebruikt als decoratieve blikvanger tussen het groen, maar ook voor het creëren van plantenbakken of tuinmeubilair, zoals tuinbankjes of tafels.

Het materiaal waar schanskorven van gemaakt worden, leent zich goed voor diverse doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan een bladkorf, waar afgevallen herfstbladeren gemakkelijk verzameld kunnen worden. Of denk bijvoorbeeld aan trapions: dit zijn schanskorven die in architecturale en structurele toepassingen gebruikt kunnen worden. Er zijn uiteraard nog veel meer situaties waarin de schanskorf de ideale oplossing kan bieden.

Ontwerp, montage en installatie van Schanskorven Twente

Op zoek naar een partij die bij het hele proces betrokken is? Kies dan voor schanskorven van Schanskorven Twente. Zij ontwerpen de schanskorven niet alleen, maar leveren, plaatsen en vullen ze ook. Het is mogelijk om ze zelf te plaatsen, met behulp van professionele hulp en advies van Schanskorven Twente. Heeft u advies nodig, neem dan contact op om de vele mogelijkheden te bespreken. Voor inspiratie of ideeën kunt u een kijkje nemen in de galerij, waar diverse toepassingen van de schanskorven in beeld zijn gebracht.

https://schanskorven-twente.nl/