Bsdesmidse.nl
Image default
Gezondheid

Sneller nuchter door koffie: feiten en fabels

 

Je hebt het waarschijnlijk al heel vaak gehoord na een nachtje zwaar stappen en een gigantische kater te hebben: sneller nuchter worden door koffie! Een goed bakje koffie is de oplossing voor jou kater. Maar is dit nu wel echt zo? Als je een kater hebt is het belangrijk om je lichaam terug van genoeg vocht te voorzien. Alcohol droogt je lichaam en hersenen namelijk uit waardoor je je de dag erna dus vaak zo slecht voelt. Het is dus belangrijk om genoeg water, frisdrank of zelfs koffie te drinken. Koffie is ook vocht en is op dat vlak een hulp voor je lichaam. Maar snel ontnuchteren zal je er helaas niet van doen. In koffie zit heel veel cafeïne dus je zal er wel een wakker gevoel van krijgen. Ook al mooi meegenomen toch?

 

Premulon, geen fabeltje maar een echte oplossing

Koffie is dus al uitgesloten als oplossing tegen je kater. Maar waardoor kan je dan wél snel ontnuchteren? Een oplossing die je in huis moet halen als je een druk uitgaansleven hebt en al wel eens te diep in het glas kijkt, is premulon. Premulon is een anti kater middel die zowel preventief werkt als kater bestrijdend. Als je al met een kater in bed ligt is het natuurlijk te laat om preventief te werken maar je kan een aantal van deze innemen voor je gaat stappen en als je ’s avonds na het stappen in bed duikt. Dit hangover middel helpt de lever een handje en zorgt ervoor dat de alcohol sneller afgebroken wordt in je lichaam. Sta je s’ morgens op met hoofdpijn, duizeligheid en het gevoel van overgeven? Dan kan je dus gemakkelijk een premulon nemen. Let er wel op dat je op 24 uur tijd niet meer dan 6 stuks inneemt. Wat zorgt er nu voor dat sneller nuchter worden door koffie een fabeltje is en dat deze wél helpt? In premulon zit een stof Asparagine die er voor zorgt dat het bloed gezuiverd wordt en dat alcohol dus snel afgebroken wordt. De vitamine c die wordt afgebroken door alcohol wordt alsook toegevoegd met dit middel. Snel in huis halen lijkt mij de boodschap!

 

Neem een stevig ontbijt

Kan je geen hangover middel in huis halen na je kater dan zijn er gelukkig nog andere middeltjes die ook werken tegen een kater. Sta op en neem rustig de tijd om een uitgebreid ontbijt te nemen, het liefst met wat eitjes. In eieren zit de stof cysteïne en deze zorgt er voor dat alcohol ook sneller wordt afgebroken waardoor je je snel beter zal voelen. Bovendien heb je nieuwe energie nodig om je kater te boven te komen en een stevig ontbijt zal hier bij helpen. De volgende keer dat je gaat stappen kan je natuurlijk ook gewoon 2x nadenken alvorens je weer eens te veel gaat drinken!