Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Sony ontwikkelt plasticvrije verpakking ‘Original Blended Material’

Wil je tegenwoordig nog meedoen in de verpakkingsindustrie, dan moet je je pijlen wel richten op duurzaamheid. Duurzame, circulaire verpakkingsmaterialen nemen grote sprongen in deze branche en zijn binnenkort niet meer weg te denken. Veel grote namen hebben deze trend al omarmd en ook Sony Group Corporation heeft niet stil gezeten.
Sony Group Corporation is aan de slag gegaan met het ontwikkelen van milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal en is gekomen tot de ‘Original Blended Material’. Dit verpakkingsmateriaal bestaat geheel uit natuurlijke materialen, zoals suikerrietvezels, bamboe en post-consumer gerecycled papier. Met dit biologische en duurzame verpakkingsmateriaal heeft Sony in het verleden al hun koptelefoons (WF-1000XM4) verpakt. Nu wil zij de ‘Original Blended Material’ dus ook gaan gebruiken voor het verpakken van andere producten.

Wat is ‘Original Blended Material’?

De speciale combinatie van bamboe en suikerrietvezels waaruit dit verpakkingsmateriaal voornamelijk uit bestaat geven het materiaal zijn stevigheid. Er is geen plastic in te vinden, maar enkel duurzame papierproducten. Stevig en biologisch. Het suikerriet is een overblijfsel van de suikerproductie dat normaal gesproken onbruikbaar is. De bamboe komt uit Guizhou, China. Het is niet het bekende soort bamboe dat gegeten wordt door panda’s. Deze bamboe is goed te bewerken en heeft exact de juiste structuur om makkelijk te kunnen verwerken in verpakkingsmaterialen. Als laatste wordt post-consumer gerecycled papier toegevoegd dat Sony lokaal inkoopt waar de betreffende verpakking wordt vervaardigd.

Milieudoelstellingen

Op deze manier wil Sony zijn steentje bijdragen aan een beter milieu met zo min mogelijk plastic. Het materiaal van ‘Original Blended Material’ is makkelijk te vormen door de mengverhoudingen aan te passen. Het materiaal kan ook voorzien worden van embossing. Dat houdt in dat er veel minder tot geen inkt meer nodig is en ook dat is beter voor het milieu.
De doelstelling van Sony is om de milieudoelen van het “Green Management 2025” op de middellange termijn te behalen. Met de Original Blended Material verpakkingen hoopt Sony bovendien een inspiratiebron te zijn voor anderen.

https://www.paperplanetshop.nl