Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Tips voor minder inkijk in je huis

Wanneer er veel mensen naar binnen kunnen kijken dan is dat erg vervelend. Als je thuis bent en op de bank zit of gezellig met je gezin aan het eten bent, dan heb je natuurlijk behoefte aan privacy. Het is dan belangrijk dat de buren of andere mensen niet naar binnen kunnen kijken. Het is opzich ook vrij onbeschoft om bij mensen naar binnen te kijken maar het gebeurd helaas erg veel. Dit komt doordat een raam met teveel inkijk opvalt waardoor het menselijk brein automatisch naar binnen kijkt. Hier vind je enkele tips hoe je ervoor kan zorgen dat je minder inkijk in je woning hebt.

 

Zorg voor voldoende gordijnen

Als je geen gordijnen voor het raam hebt hangen, dan ziet je woning er vrij kaal uit en kunnen de buren en andere mensen gemakkelijk naar binnen kijken. Je hebt dan op geen enkel moment van de dag privacy. Het is dan dus verstandig om gordijnen op te hangen. Er zijn veel verschillende gordijnen zoals normale gordijnen en jaloezieen. Zorg er in ieder geval voor dat de gordijnen gemaakt zijn van een dikke stof want mensen kunnen door doorzichtige stof heen kijken.

 

Ramen bedekken met folie

Als je meer behoefte hebt aan privacy dan kan je ervoor kiezen om raamfolie aan te brengen aan je ruiten. Raamfolie is in principe hetzelfde als het blinderen van je autoruiten. Je zorgt er namelijk voor dat mensen niet of heel erg moeilijk naar binnen kunnen kijken. Er bestaat zelfs een type raamfolie dat weerspiegelend is en mensen kunnen dan niet bij jou naar binnen kijken. Wanneer je kiest voor het aanbrengen van raamfolie, dan is het wel belangrijk dat je raam niet te donker wordt want dat is niet erg mooi vanuit de buitenkant. Er zijn verschillende types die erg licht zijn. Je kan dan gemakkelijk naar buiten kijken maar mensen die voorbij je woning lopen kunnen niet of heel moeilijk naar binnen kijken.

 

Plaats een heg in de voortuin

Als je een wat grotere voortuin hebt, dan kan je er ook voor kiezen om een heg te plaatsen. Een heg bedekt dan namelijk je gehele voortuin en ook een groot gedeelte van de ramen. Je buren en mensen die voorbij je woning lopen kunnen dan niet naar binnen kijken. Het is dan wel belangrijk dat je een heg plaatst dat hoog genoeg is en ook in de winter goed blijft. Het is namelijk zonde als je heg in de winter kaal is en mensen dan naar binnen kunnen kijken.

 

De ramen van je keuken bedekken

Wanneer je lekker aan het koken bent en je hebt een ruit bij je keuken, dan wil je natuurlijk in alle rust kunnen koken zonder dat de buren naar binnen kunnen kijken. Misschien ziet het eten er wel erg lekker uit maar het is ongepast. Als je hier veel last van hebt, dan kan je het beste de ramen keuken wrappen. Door de ramen van je keuken te wrappen zorg je ervoor dat er niemand naar binnen kan kijken. Jij kan wel gemakkelijk naar buiten kijken en dat zorgt voor rust.