Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Waarom wordt spiegelfolie steeds populairder?

Spiegelfolie is een veelzijdig materiaal dat voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Of je nu op zoek bent naar een manier om je huis te decoreren, of simpelweg wilt voorkomen dat nieuwsgierige blikken bij jou naar binnen kunnen gluren: spiegelfolie kan de oplossing zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden van spiegelfolie en bespreken we hoe gemakkelijk het aanbrengen van plakfolie eigenlijk is.

 

Wat kun je maken met spiegelfolie?

Er zijn talloze toepassingen voor spiegelfolie te bedenken, zowel binnenshuis als buitenshuis. Hieronder vind je enkele creatieve ideeën:

 

 1. Spiegelwand: Een spiegelwand kan een prachtige toevoeging zijn aan elke kamer in huis. Met behulp van spiegelfolie kun je eenvoudig een muur omtoveren tot één grote spiegel. Het voordeel hiervan is dat het veel goedkoper is dan het installeren van echte spiegels.

 2. Raamdecoratie: Spiegelfolie wordt vaak gebruikt als raamdecoratie omdat het licht weerkaatst en zo zonlicht buiten houdt. Bovendien biedt het privacy omdat mensen niet meer naar binnen kunnen kijken.

 3. Meubels bekleden: Met behulp van plakfolie kun je ook meubels bekleden met een laagje folie, waardoor ze er weer als nieuw uitzien zonder dat je nieuwe meubels hoeft te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een tafelblad, kastdeurtjes of zelfs hele stoelen.

 4. Decoratie: Spiegelfolie kan ook gebruikt worden om accessoires en decoratie te maken. Denk bijvoorbeeld aan fotolijstjes, kaarsenhouders of bloempotjes. Door deze items van spiegelfolie te voorzien krijgen ze een chique uitstraling.

 

Welke spullen heb je nodig om spiegelfolie aan te brengen?

Het aanbrengen van spiegelfolie is niet moeilijk, maar het vereist wel wat aandacht en geduld. Hieronder vind je de benodigdheden:

 

 1. Spiegelfolie: Natuurlijk heb je allereerst de spiegelfolie zelf nodig. Zorg ervoor dat je voldoende folie hebt voor het oppervlak dat je wilt bedekken.

 2. Sopje: Voordat je begint met het aanbrengen van de folie is het belangrijk om het oppervlak goed schoon te maken met een sopje van warm water met een druppel afwasmiddel. Zo zorg je ervoor dat de folie goed blijft plakken.

 3. Mesje of schaar: Je hebt een mesje of schaar nodig om de folie op maat te snijden. Het is aan te raden een mesje te gebruiken om stansen van de schaar te voorkomen. Ben je niet zo handig met mesjes? Dan is een schaar uiteraard ook gewoon te gebruiken.

 4. Rakel: Een rakel is handig om luchtbellen onder de folie weg te strijken en ervoor te zorgen dat alles mooi glad wordt.

 

Is plakfolie gemakkelijk aan te brengen?

Het aanbrengen van plakfolie vergt wat oefening, maar met de juiste aanpak is het zeker goed te doen. Hieronder vind je een stappenplan:

 

 1. Maak het oppervlak schoon: Zorg ervoor dat het oppervlak waarop je de folie wilt aanbrengen goed schoon is.

 2. Meet en snij de folie op maat: Meet het oppervlak op waarop je de folie wilt aanbrengen en snij de folie op maat met behulp van een mesje of schaar.

 3. Verwijder het beschermlaagje: Verwijder voorzichtig het beschermlaagje van de plakzijde van de folie.

 4. Breng de folie aan: Voordat je begint met aanbrengen is het aan te raden het raam nat te spuiten met een plantenspuit. Plaats vervolgens één rand van de folie tegen het oppervlak en strijk deze glad met behulp van een rakel. Werk langzaam naar beneden toe terwijl je steeds meer beschermlaagjes verwijdert en steeds meer van de plakzijde tegen het oppervlak drukt.

 5. Strijk luchtbellen weg: Als er luchtbellen onder de folie ontstaan kun je deze weg strijken met behulp van een rakel.

Trim overtollige folie af: Trim ten slotte eventuele overtollige folie af met een mesje of schaar om ervoor te zorgen dat alles netjes afgewerkt is.

https://plakfoliewebshop.nl