Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Wanneer is voegwerk uithakken een goed idee?

Wanneer je gevel nodig hersteld moet worden, is het voegwerk uithakken veelal de eerste stap die genomen wordt. Deze taak kun je op jezelf nemen, maar veelal wordt het aangeraden om dit over te laten aan een professional. Als er iets fout gaat, kan dit leiden tot beschadigingen. En deze beschadigingen leiden tot extra kosten waar je niet op zit te wachten. Er kunnen diverse redenen zijn waarom je ervoor kiest om het voegwerk uit te laten hakken. Aan klanten van Van Den Bogaart Gevelrenovatie uit Volkel werd gevraagd waarom ze deze stap namen. Hieronder zetten we de meest genoemde redenen om over te gaan tot voegwerk uithakken voor je op een rijtje.

Voegwerk uithakken vanwege beschadigde voegen

Helaas kan het gebeuren dat je voegen beschadigd zijn geraakt. Veelal gebeurt dit door ouderdom, maar er kunnen ook andere redenen zijn waarom er barsten of scheuren in een gevel ontstaan. Zo kan ongewenst vocht ook tot problemen leiden. Naast barsten kan het ook zijn dat je gevel begint af te brokkelen. Voegwerk uithakken en renoveren is dan ook een logische vervolgstap. Soms wordt de impact van beschadigde voegen nogal onderschat. Soms lijken ze van buitenaf niet zo erg, terwijl ze toch een invloed hebben op de algehele constructie van je gevel, bijvoorbeeld bij jouw pand in regio Volkel. Ze kunnen meer schade toedienen dan je denkt. Zo zijn barsten en scheuren ingangen voor vocht, wat de beschadigingen louter zal vergroten en tot schade aan andere muren kan leiden.

Het oog wil ook wat

Er kunnen concrete redenen zijn om voegwerk uit te hakken, zoals barsten of afbrokkeling. Echter kan het ook zijn dat je vindt dat het uiterlijk van je gevel toe is aan een make-over. Dit kan middels een renovatie. Renoveren is tevens een aanrader wanneer je gevel vies is en niet meer schoon wordt. Een grondige renovatie laat je gevel er weer zo goed als nieuw uitzien.

https://bogaartgevelrenovatie.nl/