Bsdesmidse.nl
Image default
Auto's en Motoren

Rolstoelauto leasen of kopen

Voor mensen in een rolstoel is het niet altijd even gemakkelijk om een geschikte auto te vinden. Een rolstoelauto vereist natuurlijk specifieke aanpassingen en de kosten hiervoor kunnen flink oplopen. Je kunt de kosten laag houden door te kiezen voor een gebruikte rolstoelauto of een occasion. Occasions die je hier kunt vinden zijn in veel gevallen voor een rolstoelgebruiker al aangepast. Met een lease rolstoelauto betaal je in termijnen, zodat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen.

 

Merken voor rolstoelauto’s

Er zijn verschillende merken die geschikt gemaakt kunnen worden voor rolstoelgebruikers. Zowel voor het besturen van het voertuig als het inzittende zijn met een rolstoel kun je rolstoelauto’s vinden. Een Fiat Doblo of een Volkswagen Caddy bijvoorbeeld. Maar ook een Ford Tourneo of Opel Freedom Van kan geschikt zijn. Welk voertuig geschikt is voor jouw situatie als rolstoelgebruiker, hangt af van je wensen en je rolstoel. Denk bijvoorbeeld aan elektrische rolstoelen, die vereisen andere aanpassingen dan niet-elektrische rolstoelen.

 

Advies van experts

Gelukkig zijn er adviseurs met jarenlange ervaring beschikbaar om je te helpen de juiste keuze te maken. Onze adviseurs komen met verschillende voertuigen bij je langs voor een gratis proefrit als je dat graag wil. Zo kun je zelf aanvoelen hoe de rolstoelauto rijdt en werkt en welke het meest geschikt voor jouw situatie is. Je hoeft dit niet zelf te doen, de adviseurs zijn er om hun expertise te delen zodat jij de beste keuze kunt maken.

 

https://www.freedomautoaanpassingen.nl/rolstoelauto/