Bsdesmidse.nl
Image default
Auto's en Motoren

Het kopen van een tweedehands auto doe je zo

Zodra je na lange tijd wikken en wegen hebt besloten te gaan voor Ford occasions, is het tijd om het proces van het kopen van een auto te starten. Je zult verschillende stappen moeten ondernemen om ervoor te zorgen dat je de juiste keuzes maakt en niet achteraf spijt krijgt. Dit artikel bespreekt daarom de stappen die je moet ondernemen bij het kopen van een tweedehands auto.

 

Oriënteren

De eerste stap in het kopen van een auto is oriënteren. Hierbij kan je langsgaan bij verschillende auto dealers en kijken welk model nu echt bij je past. Je kan dit doen door proefritjes te maken of je te laten adviseren door de medewerkers. Belangrijk is dat je een lijstje creëert met dingen die belangrijk zijn voor jou en die je niet wilt missen in de auto. Zodra je dit duidelijk hebt voor jezelf, kan je namelijk verder gaan naar de volgende stap.

 

Inspectie

De volgende stap is om de auto te gaan inspecteren. Dit moet zowel van binnen als buiten worden gedaan. Hierbij kan je letten op schade en defecte onderdelen in de auto. Vaak kan je dit laten uitbesteden aan een inspectiebedrijf die hier echt verstand van heeft. Zo zorg je ervoor dat je niks vergeet. Ook de officiële gegevens moeten hierbij worden gecontroleerd. Hierbij kan je bijvoorbeeld controleren of het voertuig identificatie nummer overeenkomt met het nummer achter de voorruit of onder de motorkap. Zo weet je namelijk zeker dat de auto niet gestolen is. Ook het controleren van het onderhoudsboekje is een goede manier om erachter te komen wat er mis is/was met de auto.

 

Prijs

Zodra de auto is geïnspecteerd en je zeker bent van je keuze is het tijd om over te gaan op het onderhandelen van de prijs. Hierbij kan je proberen om iets van de prijs af te halen of eventueel een gratis onderhoudsbeurt te krijgen. Zodra de prijs is vastgesteld, is het tijd om een duidelijke koopovereenkomst op te stellen met de gegevens van beide partijen en die van de auto.

Als je merkt dat je toch nog twijfelt en niet zeker weet of je de auto wilt kopen, kan je altijd gaan naar auto huren Amsterdam West. Op deze manier kan je namelijk zonder grote investering genieten van de auto van jouw dromen.