Bsdesmidse.nl
Image default
Dienstverlening

Zo verwijdert u een afgebroken sleutel uit het slot

Het is u vast wel eens overkomen dat u de huissleutel in het slot hebt gestoken en de sleutel bij het omdraaien is afgebroken. U bent dan niet alleen buitengesloten, maar de kans bestaat ook dat er schade aan uw slot is ontstaan. Mocht u erover denken om zelf een poging te wagen om het afgebroken stuk uit het slot te verwijderen dan moet u zich ervan bewust zijn dat dit niet zonder risico is. Verwijdert u de sleutel niet op de juiste wijze dan kunt u onherstelbare schade aan het slot toebrengen. In dat geval zal het complete slot vervangen moeten worden.

Om de kans op schade aan uw slot te minimaliseren, is het raadzaam om eerst een druppeltje WD-40 in het slot te spuiten. Met dit middel wordt het slot soepeler, waardoor de kans dat u het slot beschadigt kleiner wordt. Het afgebroken stukje sleutel zal namelijk soepeler uit het slot komen. Laat de WD- 40 eerst intrekken en probeer het afgebroken stukje daarna met een (nijp)tang uit het slot te trekken. Trek het afgebroken stukje sleutel altijd horizontaal uit het slot en probeer draaiende bewegingen te voorkomen.

Mocht het onverhoopt niet lukken om het stukje sleutel uit het slot te verwijderen, dan kunt u de hulp van slotenmaker Almelo inschakelen. Onze slotenmaker verwijdert niet alleen het afgebroken stukje sleutel uit het slot maar helpt u ook bij het openen van de deur. Mocht er schade aan het slot ontstaan zijn, dan kan de slotenmaker deze voor u herstellen of op verzoek het complete slot vervangen.

In sommige gevallen is het cilinderslot gewoon kapot en dient deze te worden vervangen. Bij ons kunt u sloten vervangen Almelo tegen mooie prijzen en kwalitatieve sloten.