Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Zorg voor voldoende nachtrust

Jong of oud, man of vrouw, het maakt niet uit, een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Niet iedereen heeft weliswaar evenveel slaap nodig om goed te kunnen functioneren, maar er zullen maar weinig mensen na een gebroken nacht fris opstaan. Dus ook al heb je niet zoveel tijd om te slapen, het is in ieder geval belangrijk om de uren die je slaapt, goed te slapen. Waarschijnlijk kent iedereen het wel, dat je soms gewoon niet in slaapt valt, heel onrustig slaapt of vaak wakker wordt. Is dit een keer een nachtje, is dit nog niet zo erg. Maar heb je dit regelmatig wordt het erg storend. Lees hier wat je tegen slechte nachten kunt doen!

Zorg dat je hoofd leeg is

Een veelvoorkomende reden waarom mensen slecht slapen, is omdat ze liggen te piekeren. Als je in bed alleen maar ligt na te denken over alles wat je nog moet doen, of wat je dwars zit, word je snel onrustig, waardoor je niet in slaap kunt vallen. Het heeft helemaal geen zin om hierover na te denken als je in bed ligt. Vaak kijk je er de volgende dag ook al anders tegenaan. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Want je gedachten zijn vaak moeilijk stop te zetten. Probeer daarom voor het slapengaan te ontspannen, bijvoorbeeld met een korte wandeling, een warm bad, ontspanningsoefeningen of door een boek te lezen.

Probeer een ritme aan te houden

Het helpt vaak als je iedere dag om dezelfde tijd naar bed gaat en rond dezelfde tijd weer opstaat. Houdt er rekening mee dat je ongeveer een kwartier nodig hebt om in slaap te vallen. Functioneer jij goed op 8 uur slaap en moet je om 7 uur opstaan? Dan kun je het beste om 22.45 uur naar bed gaan. Houd dit elke dag vol, zodat je in een goed ritme komt. Je zult merken dat het misschien aan het begin lastig is, zeker als je niet meteen in slaap valt, maar dat als je volhoudt je vanzelf in een beter ritme terechtkomt.

Een body pillow kan helpen

Een body pillow is een lichaamskussen dat jouw lichaam ’s nachts in een comfortabelere houding brengt. De kussens zijn vaak groter dan een normaal hoofdkussen, waardoor je je hele lichaam in een prettige houding kunt brengen. Bijkomend voordeel is dat je door de betere houding niet zo snel met een stijve nek of rug wakker wordt. Kijk eens op de site van Mijnidealekussen om de juiste body pillow voor jou te vinden!

https://www.mijnidealekussen.nl/nl/