Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

3 redenen om te kiezen voor een koeltransportbedrijf voor geconditioneerd transport

3 redenen om te kiezen voor een koeltransportbedrijf voor geconditioneerd transport

Geconditioneerd transport omvat het transport of vervoer van producten die op een speciale manier bewaard en dus ook vervoerd dienen te worden. In veel gevallen gaat het dan om de temperatuur. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer van diepgevroren en/of gekoelde producten. Om bederf van dit soort producten tijdens het transport te voorkomen, is het belangrijk dat de trailer waarin de producten vervoerd worden op de juiste manier geconditioneerd is. In dit geval wil dat dus zeggen dat de temperatuur in overeenstemming is met de bewaartemperatuur van de vervoerde producten. Je kunt dit soort producten uiteraard zelf vervoeren, maar het is ook mogelijk om een koeltransportbedrijf in te schakelen. Hieronder hebben we drie redenen uiteengezet waarom uitbesteden van het koeltransport een goed idee is.

 

Je hoeft niet zelf een geschikte trailer aan te schaffen

Moet je slechts sporadisch gekoelde en/of diepgevroren producten vervoeren? Dan kan het natuurlijk bijna niet uit om speciaal daarvoor een geschikte trailer aan te schaffen. Want juist dit soort trailers zijn vaak erg duur. Door een koeltransportbedrijf in de arm te nemen, hoef je zelf geen geschikte trailer aan te schaffen. Uiteindelijk ben je hierdoor stukken voordeliger uit.

 

Ervaren chauffeurs die weten wat ze doen

Koeltransport is iets wat heel nauw luistert. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de compartimenten in de trailer op de juiste temperatuur worden gebracht én dat deze temperatuur tijdens het transport ook geregeld gecontroleerd wordt. Een fout zit vaak in een klein hoekje, maar kan wel desastreuze gevolgen hebben. Een deur die niet goed is afgesloten kan er bijvoorbeeld toe leiden dat de hele vracht weggegooid kan worden omdat de temperatuur van de gekoelde en/of diepgevroren producten te hoog is opgelopen waardoor de voedselveiligheid in het geding komt. Bij koeltransportbedrijven werken ervaren chauffeurs die weten wat ze doen. Zo ben je er 100 procent van verzekerd dat jouw producten hun bestemming in goede staat weten te bereiken.

 

Het kan je behoorlijk wat hoofdpijn schelen

Zoals je hierboven ook al wel hebt kunnen lezen, is het vervoer van geconditioneerde producten niet iets wat je zomaar even doet. Het vraagt behoorlijk wat planning en logistiek inzicht. Door een gespecialiseerd koeltransportbedrijf in te huren, kan het jou behoorlijk wat hoofdpijn schelen. Informeer eens naar de mogelijkheden om te zien wat Melis Logistics voor jou kan betekenen!


https://www.melislogistics.nl/