Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Dit moet jij weten over EPDM dakbedekking!

Dit moet jij weten over EPDM dakbedekking!

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die kiezen voor EPDM dakbedekking. Daar is natuurlijk een reden voor. Sta jij op het punt jouw dak te vervangen? In deze blog leggen we je uit wat EPDM dakbedekking is en natuurlijk waarom het zo razend populair is! Benieuwd of het wat voor jou is? Lees snel verder.

 

Wat is EPDM

EPDM is de afkorting voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, zoals het ook wel wordt genoemd. Dit materiaal is een synthetische vorm van rubber. Verschillende grondstoffen als roet, zwavel en meer worden met elkaar vermengd. Vervolgens wordt dit mengsel verhit tot hele hete temperaturen. Die hitte zorgt er dan weer voor dat de dakbedekking zijn elasticiteit krijgt. Zo krijg je uiteindelijk EPDM. EPDM dakbedekking kent zijn oorsprong in het midden oosten. Als sinds de jaren 50 wordt het materiaal daar gebruikt. De reden dat het in het midden oosten zo veel gebruikt wordt, is dat EPDM heel goed tegen hoge temperaturen kan. Het is in daar nou eenmaal vaak erg warm. Ook in ons Nederland doet dit materiaal het dus erg goed. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat je scheurtjes krijgt in het dak door de hitte die de Nederlandse zomers met zich mee kunnen brengen. 

 

De voordelen van EPDM dakbedekking

Voor zowel platte daken als daken met een lichte helling kent EPDM dakbedekking de volgende voordelen:

  • Het gaat zeker 50 jaar mee

  • Verminderd niet in kwaliteit met hitte of regen

  • In één stuk aan te leggen, zonder verbindingsnaden

  • Zeer geschikt voor de doe-het-zelvers onder ons

  • wordt bevestigd met lijm in plaats van vuur

 

EPDM dakbedekking kopen

We hopen dat we je met behulp van deze blog voldoende hebben geïnformeerd over EPDM dakbedekking. Denk je dat deze vorm van dakbedekking wellicht iets voor jou is? Kijk dan zeker eens op de website van EPDM-Tigt. Hier vind je nog meer informatie en kun je eventueel vragen stellen. Ook voor advies kun je bij één van de specialisten terecht.

 

https://www.epdm-tigt.nl/