Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Al jouw vragen over een VOG beantwoord

Een VOG is een Verklaring Omtrent Gedrag. Dit document is een soort bewijs dat jouw verleden schoon is. Dit heb je nodig om sommige maatschappelijke beroepen te mogen uitoefenen. Op het moment dat je deze nodig hebt, kun je een VOG aanvragen. Al jouw vragen over het VOG worden in deze blog beantwoordt.

 

 

 

  1. Wie maakt het document aan?

Er is een Nederland een instantie die in naam van justitie een VOG kan uitgeven. De naam van deze autoriteit is Justis. Dit doen ze door eerst op onderzoek uit te gaan. Medewerkers van deze autoriteit gaan onderzoeken wie je bent, hoe jouw verleden er uit ziet en of je ooit in problemen bent gekomen met politie en justitie. Heb je ooit strafbare feiten gepleegd? Heb je een crimineel verleden? Dat soort dingen.

 

  1. Wanneer kom je in aanmerking voor een VOG?

Waarschijnlijk krijg je een VOG als je voldoet aan de eisen die in het vorige punt worden genoemd. Het verschilt nog wel eens afhankelijk van het beroep dat jij wilt gaan uitoefenen, maar over het algemeen gelden dezelfde regels en voorwaarden.

 

  1. Wat moet een werkgever doen?

Ook een werknemer moet iets doen. Zij moeten een aanvraagformulier invullen voor hun werkgever. Op dit formulier vul je gewoon een aantal basisgegevens in. Je geeft als werkgever ook aan of de betreffende persoon gescreend moet worden.

 

  1. Waar moet je een VOG aanvragen?

Een VOG vraag je eenvoudig aan in je eigen woonplaats bij het lokale gemeentehuis. Woon je in Utrecht, dan vraag je daar een VOG aan. Woon je in Amsterdam, dan kun je gewoon een VOG aanvragen in Amsterdam. Let wel op: je moet in tweevoud naar het gemeentehuis, dus zorg dat je hier tijd voor vrij maakt. Een VOG aanvragen kan tegenwoordig ook online. Dit vinden mensen vaak prettiger omdat het een stuk minder moeite kost.

 

  1. Hoelang is een VOG een geldig document?

Het document blijft in principe altijd geldig. Als je hem ontvangen hebt na je eerste aanvraag, dan kun je deze in de toekomst steeds blijven gebruiken.

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen