Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Alles over natuursteen

Heb jij als kind wel eens tijdens een wandeling de hele grond afgespeurd, op zoek naar de mooiste steen? Eentje die mooi fonkelde in het licht, lijkend op een echte diamant. Je was op zoek naar natuursteen en nu je net getrouwd bent, in een midlifecrisis zit of net met pensioen gaat, ben je nog steeds op zoek naar de mooiste natuursteen. Je zoekt niet meer in het bos of in de straat, maar op webshops. Je bent op zoek naar de mooiste natuurstenen tegels voor in je eigen huis! In dat geval is het goed om te weten waar je allemaal uit kunt kiezen, dus in dit artikel leg ik je uit welke soorten natuursteen er zijn.

 

Als eerste hebben we graniet, dit is een stollingsgesteente dat ondergronds ontstaan als gevolg van afkoelend magma in gangen en spleten diep onder de grond. Door een hele langzame afkoeling en een grote, constante druk ontstaan zichtbare kristallen in het graniet. Graniet is een samensmelting van mineralen zoals kwarts, glimmer en veldspaat. Graniet is een heel hard gesteente, het is slijtvast en het is zuurbestendig. Dit betekent dat keramiek tegel goed tegen een stootje kan en heel lang mooi blijft. MBI is in veel verschillende kleuren te krijgen.

 

Vervolgens is er de natuursteen marmer. Marmer behoort tot de groep van metamorfose gesteente, omdat het ontstaan wanneer kalkgesteente gedurende een lange tijd aan een hoge druk en temperatuur wordt blootgesteld. Marmer is een prachtige natuursteen vanwege zijn mooie, lichte kleurschakeringen en kristalstructuur. Het heeft een luxueuze uitstraling.

 

Tot slot is er nog leisteen, dit is een sedimentgesteente dat door erosie blootgesteld wordt en zo gewonnen kan worden. Het is een relatief zachte natuursteen die makkelijk gespleten kan worden. Over het algemeen wordt leisteen buitenshuis gebruikt, omdat het waterafstotend is wordt het vaak als dakbedekking gebruikt.

https://www.bricksandstones.nl/