Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over een slotenmaker

Het kan iedereen wel eens overkomen: je bent gehaast en je sluit je deur voordat je nakijkt of je je sleutels wel bij hebt. Meestal heb je ze bij, maar het kan altijd gebeuren dat je ze op de salontafel bent vergeten. Indien niemand in je directe omgeving een reservesleutel heeft, zit er niets anders op dan een slotenmaker te bellen die je terug binnen kan laten. In dit artikel wordt vermeld wat je moet weten over een slotenmaker.

Waarvoor kan je een slotenmaker bellen?

In de meeste gevallen bel je een slotenmaker wanneer je niet meer in je woning kan. Toch beperken vele slotenmakers zich niet tot het openen van voordeuren. Ook wanneer je bijvoorbeeld de sleutel van je brievenbus kwijt bent, kan je vaak beroep doen op een slotenmaker. Belangrijk om te weten is dat je voor het openen van je auto niet bij een slotenmaker terecht kan. Daarvoor kan je best je garage contacteren.

Wat kost een slotenmaker?

Een slotenmaker kan nooit op voorhand zeggen hoeveel je zal moeten betalen voor het maken van je slot. De meeste slotenmakers, zoals Slotenmaker123, zullen je een richtprijs geven op basis van de verkregen informatie, maar deze prijs kan altijd nog veranderen. Indien het geen dringende interventie is, kunnen ze een vooraf een offerte opsturen, maar vaak is daar geen tijd voor.

Altijd bereikbaar

Als je je dan toch eens buitensluit, is de kans groot dat het buiten de werkuren gebeurt. Aangezien je niet kan wachten tot een volgende dag, zijn de meeste slotenmakers dag en nacht bereikbaar. Wel moet je er rekening mee houden dat je een extra supplement zal moeten betalen wanneer je bijvoorbeeld in de avond of in het weekend belt.