Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Dit is waarom je zakelijke kerstkaarten zou moeten versturen

Kerst staat weer voor de deur. Een echte traditie in aanloop naar kerst is het versturen van kerstkaarten. Niet alleen kerstkaarten versturen naar familie, vrienden en kennissen, maar ook zakelijk worden er in de maand december volop kerstkaarten verstuurd. Dat is niet voor niets, want er zijn tal van redenen waarom zakelijke kerstkaarten versturen een goed idee is. Wij vertellen je in deze blog waarom je zakelijke kerstkaarten zou moeten versturen.

Redenen waarom je zakelijke kerstkaarten zou moeten versturen

Een kerstkaart is een prachtige, persoonlijke manier om een kerstwens over te brengen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor zakelijke kerstkaarten, maar wanneer je zakelijke kerstkaarten verstuurt kun je ook nog eens van de gelegenheid gebruik maken om jouw klanten/relaties te bedanken. Een blijk van waardering, bijvoorbeeld voor de goede en leuke samenwerking die jullie hebben gehad het afgelopen jaar. Ook kun je heel mooi vooruitblikken op het nieuwe jaar. Staan er grote gebeurtenissen gepland? Deel dit alvast met jouw klant/relatie. Hiermee creëer je ook een stukje betrokkenheid. 

Op subtiele wijze reclame maken voor jouw bedrijf

Wat veel niet beseffen is dat je met een kerstkaart eigenlijk ‘gratis’ reclame maakt voor jouw bedrijf. Je zet jezelf hiermee namelijk opnieuw in de kijker, maar dan op een veel subtielere manier. Wees er wel zeker van dat het geheel herkenbaar is. Men moet natuurlijk wel in een oogopslag kunnen zien dat de kaart van jouw bedrijf afkomstig is. 

Zorg dat jouw kerstkaart opvalt

Jouw kerstkaart zal niet de enige kerstkaart zijn die bij jouw klant/relatie op de mat valt. Het is daarom niet alleen belangrijk dat jouw kerstkaart herkenbaar is, maar ook opvalt tussen al die andere kerstkaarten die worden verstuurd. Opvallen kan op verschillende manieren. Een voorbeeld is het formaat van de kerstkaart. Wees origineel door een van standaard afwijkend formaat te kiezen of een kerstkaart in een unieke vorm te laten snijden. Dit wordt ook wel stansen genoemd. Of wat dacht je van het toepassen van een exclusieve afwerking zoals foliedruk of spot-UV? Hiermee blijven jouw kerstkaarten zeker niet ongezien! Vraag ook de drukker naar de mogelijkheden.