Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Bestrijding van Mierengroeperingen

De mier is één van de meest sociale insectensoorten die er zijn. Ze leven immer in koloniën en sturen elkaar ten alle tijden aan om effectief te werk te gaan in het verzamelen van voedsel en uitbouwen van hun nest. Dit doen ze door een geurspoor achter te laten waardoor de andere mier kan waarnemen waar ze naartoe dienen te verplaatsen.

 

De vorming van een mierenplaag

Mieren zijn insecten die zich op een rap tempo voortplanten en enorm veel eitjes kunnen leggen. Hierdoor breiden de koloniën zich snel uit en wordt de last voor u in het bestrijden van de mieren alleen maar groter. Mieren gaan af op voedselresten en warmte, twee aspecten die je vaak terugziet in een woning en tuinomgeving.

 

Waarom bestrijdingsmethoden vaak niet werken

De mier heeft niet grote hersenen en is zeer instinctief. Desalniettemin zijn we ze vaak niet te slim af. Bestrijding met behulp van gif werkt vaak effectief op de individuele mier, maar heeft geen effect op de gehele kolonie, waarom niet?

De mier is niet alleen een sociaal insectensoort, maar ook erg loyaal. Dit houdt in dat de mier ten alle tijden haar kolonie beschermt tegen gevaar en besmetting. Wanneer een mier ziek of stervend is, verlaat de mier haar kolonie, om besmettingskansen te verkleinen. De mier kiest ervoor om compleet alleen te sterven, waarna de insecten letterlijk door haar eigen soort opgeruimd wordt, puur uit hygiënisch en praktisch oogpunt.

Dit betekent dat infecterende bestrijdingsmiddel in de meeste gevallen ineffectief zijn en geen reactie hebben op mieren koloniën. Bij plaagvorming van de mier zal dit dan ook geen effectieve bestrijdingsmethode zijn.

 

Professionele bestrijding

Dit betekent niet dat het probleem zich voor altijd hoeft voor te doen. Professionele bestrijders kunnen de mierenplaag bij de kern aanpakken om ervoor te zorgen dat de mierenplaag in zijn geheel kan verdwijnen. Via ons landelijke netwerk kunnen wij de beste vakman voor de taak uit uw regio naar u toesturen voor een bezichtiging. Daarna weet de vakman precies welke bestrijdingsmethode het meest geschikt is voor de plaag die u heeft en kan ook meteen met u een afspraak plannen om deze methode toe te passen. Hij zal op een veilig en verantwoordelijke manier met deze klus aan de slag gaan. Ook zal hij aan het einde van dit proces u voorzien van tips en trucs om een verdere plaag te voorkomen, zodat u zorgeloos door kan gaan met uw dag.