Bsdesmidse.nl
Image default
Winkelen

Zo creëert u de beste ervaring in uw winkel

De presentatie van de producten in uw winkel hangt gedeeltelijk af van het licht. Heeft u warm of koud licht in uw winkel en zorgt dit ervoor dat uw producten beter of minder goed uitkomen? Heeft u producten die u uit wilt lichten met een extra spot of wilt u door de gehele winkel evenveel licht op alle producten laten schijnen? In dit artikel staan verschillende tips op een rij om u te helpen de beste ervaring in uw winkel te creëren!

Professionele winkelverlichting zorgt ervoor dat uw winkel de juiste uitstraling krijgt. Het werkt functioneel, maar daarnaast zorgt het licht ook voor een bepaalde sfeer in de winkel. Door te zorgen voor goede verlichting in uw winkel werkt dit positief op de uitstraling, marketing en blijven uw klanten langer hangen.

LED-verlichting

In de meeste winkels wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van LED-verlichting. Met LED-verlichting kunt u ontzettend veel kanten op. U kunt kiezen voor een warme witte kleur of een koude witte kleur, u kunt kiezen voor inbouwspots, richtspots of bijvoorbeeld plafondarmaturen. De reden dat de meeste winkels kiezen voor LED-verlichting is, omdat dit de meest duurzame optie is. LED-verlichting is het meest energiezuinige licht, het verbruikt weinig energie en daardoor bespaart u op energiekosten. Daarnaast gaan LED-lampen een stuk langer mee dan bijvoorbeeld tl-buizen, LED-lampen kunnen tot wel 30.000 uur branden. In LED-lampen zitten geen chemische stoffen (in andere soorten lampen is dit wel het geval), hierdoor kunnen LED-lampen gerecycled worden en zijn ze dus beter voor het milieu. Een ander voordeel van LED-verlichting is dat deze direct volledig branden wanneer u ze aanzet. In tegenstelling tot andere soorten lampen hoeven LED-lampen niet op te warmen en branden ze gelijk volledig. 

Een leuke optie voor uw winkel zijn de LED 3-fase railspots. Deze LED-spots plaatst u in een 3-fase spanningsrail. Dit systeem zorgt voor volledige flexibiliteit als het gaat om licht. U kunt de LED 3-fase railspots namelijk op ieder gewenst moment verschuiven in de rail. Wanneer u dan iets verplaatst of veranderd in uw winkel, kunt u de verlichting gemakkelijk mee veranderen. Een ander voordeel van de LED-spots in een spanningsrail is dat u kunt kiezen welke u wel wilt aanzetten en welke niet. De spots kunnen namelijk los van elkaar aan en uitgezet worden. Zo kunt u er dan, bijvoorbeeld voor kiezen om de LED 3-fase railspots in de etalage wel aan te laten en alle andere uit te zetten, wanneer de winkel gesloten is. Op deze manier zorgt u ervoor dat mensen die langs lopen na sluitingstijd, wel de mogelijkheid hebben uw etalage te bewonderen.

Kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur is iets om goed over na te denken voor uw winkel. De kleur van het licht bepaald namelijk voor een groot gedeelte de sfeer van de hele winkel. Wanneer u een warme, ontspannen sfeer wilt creëren in uw winkel kunt u het beste kiezen voor een lagere temperatuur licht, dit is warmer licht. Als functioneel licht voor u belangrijker is, dan kunt u gaan voor een hogere temperatuur licht, dat is dan kouder en witter licht. Voor welke kleur licht u wilt gaan is een persoonlijke keuze, wat u mooi vindt en wat u graag uit wil stralen met de winkel. Bijvoorbeeld voor een kledingwinkel is warmer licht een interessante keuze. Dit komt doordat mensen een bruinere en gezondere uitstraling van deze kleur licht, hierdoor vinden ze de kleding sneller mooi bij zichzelf staan en zullen ze het sneller kopen. Zorg er alleen wel voor dat er voldoende licht is in de paskamers, want als het juist te donker wordt, kan de klant de kleding niet goed zien en beoordelen.

Decoratieve verlichting

Naast LED-verlichting in en op het plafond door middel van richtspots of de LED 3-fase spots kan het ook leuk zijn om een gezellige hanglamp, tafellamp of een staande lamp toe te voegen. Deze hoeft dan niet te dienen voor het functionele licht, want dat doen de LED-spots al, maar deze dient enkel ter decoratie. Een leuke staande lamp in een wat donkerder hoekje van uw winkel of een mooie hanglamp boven een tafel met producten kan zorgen voor een extra gezellige sfeer.

Hopelijk heeft u na het lezen van dit artikel een duidelijk beeld van de mogelijkheden die u heeft om uw winkel een goede, gezellige sfeer en uitstraling te geven.