Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Daklekkage snel verholpen

Stel je eens voor, door een storm zijn er een paar dakpannen naar beneden gevallen. Het stormt nog steeds buiten, dus je durft niet naar buiten toe om naar de schade te kijken. Je denkt dat het wel meevalt en gaat rustig naar bed. De volgende ochtend merk je tot je schrik dat er een lekkage is ontstaan door de missende dakpannen… Help! 

Oorzaken en gevolgen

Een lekkage kan dus veroorzaakt worden door missende dakpannen. De dakpannen vormen namelijk de buitenste beschermlaag van je dak, dus als deze verdwijnt wordt het risico van een lekkage natuurlijk veel groter. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Lekkages in je dak kunnen ook vaak ontstaan door achterstallig onderhoud, waardoor het dak is verouderd en er scheuren kunnen ontstaan. Het kan ook zo zijn dat de lekkage is ontstaan omdat er problemen zijn met de aansluitingen ofwel dakdetails, zoals bijvoorbeeld de hemelwaterafvoer, een lichtkoepel en hoeken. Hoe een lekkage ook is veroorzaakt, het blijft natuurlijk even vervelend. En daar houdt het niet op, als er niet snel iets aan wordt gedaan worden niet alleen je plafond, maar ook je muren, vloer en meubels aangetast. Ook zal de constructie van het dak verslechteren, waardoor de kosten alleen nog maar meer zullen stijgen.

Werkwijze dakdekker

Heb je contact opgenomen met een dakdekker, dan komt hij meteen langs om je dak uitvoerig te controleren. Hij zoekt meteen uit waar de lekkage zit, hiervoor heeft hij speciale apparatuur. Eenmaal gevonden zal hij zijn plan van aanpak samen met jou doornemen. Deze werkwijze kan nogal verschillen per klus. Een lekkage in bijvoorbeeld een plat dak moet op een andere manier worden aangepakt dan een lekkage in een schuin dak. En soms kan het terugleggen van een dakpan de hele lekkage al verhelpen. 

Kosten

Door het verschil in klussen lopen de kosten ook nogal uiteen. De kosten hangen natuurlijk af van de graad van de lekkage. Deze worden ook nog eens deels bepaalt door de klant zelf, want bij een ernstige lekkage kan er gekozen worden voor reparatie, maar kan je ook heel het dak laten vervangen. Ook hangt het er natuurlijk van het soort dak af, een plat dak is namelijk makkelijker te bereiken dan een schuin dak. Zit je dus met een daklekkage en wil je hier graag van af? Vraag dan eenvoudig en gemakkelijk een offerte aan bij Dakprobleem Kwijt. Hier vind je met gemak jouw lokale dakdekker en je kan meteen via een belletje of een mailtje contact met hem opnemen.

 

https://dakprobleemkwijt.nl/