Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Lekdetectie; hoe werkt het?

Zie je al tijden vochtplekken in je muur zitten en beginnen ze steeds groter te worden? En is jouw waterrekening tegenwoordig ook schandalig hoog? Dan bestaat er een grote kans dat je te maken hebt met een waterlekkage! Niet onverstandig om dan een lekdetectie uit te laten voeren. Wat wordt er zoal bij een lekdetectie onderzocht?

Van welke soort waterlek er sprake is

Dit is zeker van belang, aangezien dit bepaalt hoe de specialist te werk moet gaan. Bij sommige lekkages is het namelijk nodig om een deel van de muur of vloer te breken, omdat hij anders niet bij de leidingen kan komen. Maar bij andere lekkages is dit juist weer helemaal niet nodig en kan hij er dus direct bij. Er bestaan een aantal soorten waterlekkages:

  1. Een lekkage aan de verwarming of het verwarmingssysteem. Deze lekkages zijn lastiger op te sporen, omdat deze leidingen zich in de vloeren en muren kunnen bevinden.

  2. Een lekkage aan een afvoer. Zo’n lekkage ontstaat vaak door een ongelukje. Je hoeft een spijker maar net op de verkeerde plek in de muur te slaan en je raakt zo de afvoer van je douche of toilet.

  3. Een lekkage aan de waterleiding. Vaak gaat het daarbij om de vertakkingspunten van de centrale waterleiding. De koppeling is dan niet helemaal goed en zo loopt het water weg.

De plek van het waterlek

De locatie van de lekkage vertelt de specialist ook vaak om wat voor soort waterlek het gaat. De specialist gaat met zijn speciale apparatuur op zoek naar de locatie van het lek, want met het blote oog is het natuurlijk niet zo te zien. Hij kan ervoor kiezen om met een infraroodcamera aan de slag te gaan, maar ook kan hij een cameraatje de leidingen in sturen. De vakman kijkt altijd naar de situatie en baseert daarop welke onderzoeksmethode er nodig is. 

De oplossing

Na een tijdje heeft de specialist dus uitgezocht om welke soort waterlek het gaat en waar de lekkage precies zit. Dan kan hij gaan bedenken hoe hij het lek gaat dichten en welke kosten hier vervolgens bij komen kijken. Is er breekwerk nodig? Moeten er nog een aantal dingen vervangen worden, zodat het vocht en de eventuele schimmel zich niet verder verspreiden? Deze zaken bepalen dus de uiteindelijke kostenopgave. Maar nu is natuurlijk de vraag, hoe weet je of er een eerlijke prijs wordt gerekend? Als je jouw vakman inschakelt via Lekkageprobleemkwijt.nl, dan weet je zeker dat je geholpen wordt door een lokale en erkende vakman die altijd een eerlijke prijs en werkwijze hanteert. Bel hem dus gauw!

https://lekkageprobleemkwijt.nl/