Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Inbraakpreventie door een erkende slotenmaker

Jammer genoeg worden er in Nederland ieder jaar weer duizenden huishoudens slachtoffer van een inbraak. Wanneer er bij je wordt ingebroken kan dit niet alleen enorme financiële schade opleveren. Ook emotionele schade is heel normaal. Je voelt je bijvoorbeeld niet meer veilig in je eigen huis. Hier moet wat aan gedaan worden, toch?

Wat is inbraakpreventie?

Om het inbrekers een stuk moeilijker te maken helpen de slotenmakers van https://slotenprobleemkwijt.nl/ jou graag met inbraakpreventie in je huis of bedrijf. Inbraakpreventie is niets anders dan het beter beveiligen van je huis tegen inbrekers. Je hebt dan misschien wel geen duizenden euro’s aan sieraden in je kast liggen, het is nog steeds erg vervelend als er inbrekers binnenkomen en je huis op de kop zetten. Om het de inbrekers moeilijker te maken kan jouw lokale slotenmaker je advies geven over de zwakke punten in je huis of bedrijf. Een voorbeeld hiervan is een beter slot plaatsen op je achterdeur of het versterken van een raam. 

Hoe zit het met keurmerken?

Hoe weet je nu of jouw sloten inbraakbestendig zijn? Alle sloten hebben een mate van inbraakbestendigheid. Dit wil zeggen hoelang ze inbrekers vertragen bij het inbreken. Het is belangrijk dat sloten lang inbraakbestendig zijn. Hoe langer inbrekers er namelijk over doen om binnen te komen, hoe groter de kans is dat ze ontdekt worden. Stichting Kwaliteit Gevelbouw heeft daarom een keurmerk het leven in geroepen: het SKG-keurmerk. Dit keurmerk geeft op 3 verschillende niveaus aan hoe inbraakwerend jouw slot is, waarbij 1 ster het minst goed is en 3 sterren het best. Wil je dus goed beveiligd hang- en sluitwerk op je deuren en ramen? Kies voor een product met een SKG keurmerk! Jouw lokale slotenmaker kan je helpen met het uitzoeken, bestellen en plaatsen van deze sloten.

Tips die je zelf al kan toepassen als inbraakpreventie

Misschien wil je eerst zelf nog wat aanpassingen aan je huis of bedrijf doen voordat je een professionele slotenmaker belt. Dit is natuurlijk heel begrijpelijk. Niemand wil natuurlijk inbrekers in zijn of haar huis of bedrijf rond hebben lopen. Maar wat kan je zelf dan al doen?

  • Installeer een alarminstallatie. Dit zal de meeste inbrekers zeker afschrikken. 

  • Zorg voor goede verlichting in en rondom je huis, zodat inbrekers niet in het donker kunnen schuilen terwijl je jouw slot proberen open te breken.

  • Zet dure apparatuur zoals televisies en computers niet op plekken neer die goed zichtbaar zijn van buitenaf.

  • Zorg ervoor dat de buren hun auto parkeren op je oprit wanneer je op vakantie bent. Zo lijkt het alsof je gewoon thuis bent.

 

https://slotenprobleemkwijt.nl/