Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Dakrenovatie

Aan al het goede komt een eind. Helaas geldt dat ook voor de levensduur van je dak. Wanneer dat moment is aangebroken kan voor elk dak anders zijn. De maximale levensduur hangt onder meer af van het gebruikte materiaal.

Een dak van PVC  blijft ongeveer 20-25 jaar goed. Eenzelfde levensduur mag je verwachten van een bitumendak. Een rieten dak gaat normaal gesproken ongeveer 30 jaar mee. Het langste plezier heb je van een pannendak. Dit type dak houdt je, afhankelijk van het onderhoud tussen de 40 en 80 jaar droog.

Andere factoren die de levensduur van je dak beïnvloeden zijn het gepleegde onderhoud en de blootstelling aan de elementen. Een huis direct aan de kust wordt blootgesteld aan hevige winden, veel zout en stof, terwijl een huis midden in de stad vaak een stuk meer beschutting heeft. Het spreekt voor zich dat een dak dat meer te lijden heeft minder lang mee gaat.

Ook de vorm van het dak speelt een rol, zo gaat een schuin dak langer mee dan een plat dak en loopt een dak met veel naden en hoeken meer risico op lekkages dan een eenvoudiger dak.

Hoe is je dak er aan toe

Door al die variabelen is het niet eenduidig te zeggen hoe lang je dak mee gaat. Bovendien is het niet zo dat je dak het ene moment helemaal in orde is, en het volgende moment ineens niet meer mee kan. Van buiten is het lastig te zien of dakrenovatie nodig is. Vaak merk je dat de conditie van je dak langzaam vermindert. Als je steeds vaker reparaties aan je dak moet laten uitvoeren, kan het zijn dat je dak al een tijdje toe is aan renovatie.

Wil je precies weten hoe het gesteld is met je dak? Schakel dan Roofing Service NL in voor een dakinspectie. Wij leveren je een volledig en overzichtelijk rapport. Daarin lees je precies wat de staat van je dak is, en welk onderhoud de komende jaren nodig is. Als je er vroeg bij bent, kan een gedegen onderhoud de noodzaak tot dakrenovatie vaak met enkele jaren uitstellen.

Betrouwbare dakrenovatie

We weten dat een dakrenovatie vaak een ingrijpende operatie is. Daarom zullen we alleen een dakrenovatie adviseren als het echt noodzakelijk is. In een persoonlijk gesprek lichten we onze bevindingen toe en geven we je gedegen technisch advies. Vervolgens denken we met je mee over het uitvoeren van je dakrenovatie en zullen we je een offerte voor de dakrenovatie bieden.

Gegarandeerd als nieuw

We staan voor kwaliteit, al 50 jaar! Ons vaste team van 50 deskundige medewerkers heeft alle kennis en kunde in huis om jouw dakrenovatie tot een goed einde te brengen. Na de dakrenovatie is je dak gegarandeerd als nieuw. Om die garantie te onderstrepen ontvang je een garantiecertificaat.

Wil je meer weten over dakrenovatie, een dakinspectie aanvragen of wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Kom dan naar Roofing Service en vraag ons het hemd van het lijf.