Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

De 3 voordelen van een schaduwdoek

Het einde van de winter is in zicht en de dagen van lekker weer komen er weer aan. Dat betekent dat we weer lekker de tuin in kunnen om te genieten van de ochtend-, middag- of avondzon. Het kan natuurlijk zo zijn dat je af en toe liever even in de schaduw zit voor wat verkoeling. Je kunt dan kiezen voor een parasol, maar een mooiere optie is een schaduwdoek van Schaduwdeal.nl. Een schaduwdoek bevestig je boven je terras en biedt schaduw en UV-bescherming. In deze blog zetten we een aantal van de vele voordelen van een schaduwdoek voor jullie op een rijtje!

 

Een schaduwdoek als decoratie

Schaduwdoeken zijn te vinden in veel verschillende formaten. Als je bijvoorbeeld een simpel hoekje hebt in je tuin, kun je een schaduwdoek in de vorm van een driehoek gebruiken om de hoek in je tuin te decoreren. Ze zijn daarnaast ook verkrijgbaar in veel kleuren. Zo kun je het doek dus helemaal naar je eigen smaak kopen of laten maken. Je kunt het doek aan één of meerdere muren bevestigen, maar je kunt er ook voor kiezen om palen aan te schaffen om hem aan te bevestigen. Deze palen kun je eventueel schilderen, zodat het helemaal past bij jouw tuin!

 

Bescherming tegen regen

Een schaduwdoek biedt ideale uitkomst tegen de regen, want de meeste schaduwdoeken zijn waterafstotend. Dat kan in het regenachtige Nederland nog best van pas komen. Doordat de schaduwdoeken altijd aan minimaal één kant lager worden bevestigd dan de andere hoeken, kan de regen er makkelijk afglijden en kun jij ook op een regenachtige zomeravond nog lang genieten van het buiten zijn. Naast bescherming tegen felle zon en regen worden de schaduwdoeken ook regelmatig gebruikt tegen de wind.

 

Makkelijk te verplaatsen

Over het algemeen zijn schaduwdoeken erg licht en dun. Dat biedt jou de mogelijkheid om het doek makkelijk op te bergen of te verplaatsen. Dit is praktisch voor als je het doek wil reinigen of als je hem ‘s winters binnen wil bewaren. Een andere reden kan zijn dat je op vakantie gaat. De doeken zijn namelijk vaak makkelijk te bevestigen aan bijvoorbeeld bomen of campers. Zo ben je ook op vakantie verzekerd van een plekje in de schaduw! 

 

https://schaduwdeal.nl/