Bsdesmidse.nl
Image default
Sport

De beste voetbalcoach

De beste voetbalcoach in de geschiedenis is volgens France Football de Nederlander Rinus Michels. Hij speelde voor Ajax in de jaren 40-50, en vanaf de jaren 60 begon hij daar zijn managementcarrière. Als hoofd van het team begon hij het radicaal te veranderen en promootte hij de eigen tactiek van “totaal voetbal”. Juist in die jaren speelde de jonge Johan Cruijff voor het team, dat in deze rating de 4e plaats behaalde.

Total Football loonde en Michels ‘Ajax won 8 trofeeën in 5 jaar. In de jaren 70 werkte de mentor in Barcelona, ​​waar hij de leider van het vorige team, Cruijff, uitnodigde. Naast clubs leidde Rinus 4 keer het Nederlands elftal, waarmee hij in 1988 het EK won.

Michels ‘staat van dienst omvat slechts 12 onderscheidingen, maar zijn belangrijkste verdienste zijn niet bekers en medailles, maar zijn bijdrage aan de voetbalwedstrijd. De introductie van “totaal voetbal” veranderde het voor altijd en beïnvloedde ook de groei van Cruijff, Lobanovsky, Guardiola en andere legendarische managers.

 

Zie vacature Rupel Boom

 

voetbaltrainer

 

voetbalcoach worden

 

https://www.dergatsjev.be/2020/07/voetbaltrainer-gezocht-voetbal-trainer.html