Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Studeren in Groningen

Volgens velen is Groningen een van de leukste studentensteden van Nederland. Met minstens 50.000 studenten ben je nooit op jezelf aangewezen. Het kan even wennen zijn om vanuit je ouderlijk huis helemaal naar het hoge noorden te gaan. Maar het broeiende studentenleven en de gezellige binnenstad maken het allemaal waard om hier te gaan studeren. De Rijksuniversiteit Groningen staat hoog aangeschreven en behoort tot de 100 beste universiteiten ter wereld. Met meer dan 45 bachelor- en 100 masteropleidingen is er genoeg keuze voor iedereen. Het studentenleven speelt in Groningen een belangrijke rol. Dit blijkt ook uit het feit dat er meer dan 100 studentenverenigingen zijn. Deze bestaan onder andere uit sportverenigingen, religieuze en politieke verenigingen en de traditionele gezelligheidsverenigingen.

 

Wonen in Groningen

Veel studenten die naar Groningen komen om te studeren, kiezen er meestal ook voor om hier tijdelijk te gaan wonen. Dit omdat de meeste studenten van veraf moeten komen en niet constant die lange reis willen maken. Dit scheelt tijd en geld. Voor jongvolwassenen is het ook goed vertoeven in Groningen, aangezien de gemiddelde leeftijd hier een van de laagste van Nederland is. 1 op de 6 inwoners is student. Je kunt een appartement huren in Groningen en lekker op jezelf wonen óf je kunt ervoor kiezen om in een studentenhuis te gaan wonen. Waar je ook voor kiest, er is een ruim aanbod aan verschillende type woningen. De meeste woningen komen beschikbaar aan het eind van het kalenderjaar en aan het begin van de zomervakantie. Dit vanwege de studenten die na de eerste maanden al stoppen met studeren én de studenten die net klaar zijn met hun studie.

 

Het studentenleven

Tijdens de introductieweek leer je de stad Groningen goed kennen en kom je in aanraking met verschillende studentenverenigingen. Deze introductieweek is ook een ideale mogelijkheid om je medestudenten beter te leren kennen. Naast het studeren en hoorcolleges aanhoren, zal je ook vaak uitgaan in de stad. Een van de gaafste dingen aan Groningen is dat er geen sluitingstijden zijn voor kroegen en clubs. Zo kun je lekker door blijven feesten totdat de zon opkomt. Een paar van de gezelligste hotspots zijn gelegen aan de Grote Markt, het Poeleplein, het Uurwerkersplein en de Gedempte Zuiderpiep.

 

https://www.huurstunt.nl/appartement/huren/groningen/