Bsdesmidse.nl
Image default
Alarmsysteem

De gevolgen van waterschade in de meterkast

Deze keer gaan we het hebben over de meterkast en de gevaren die er op kunnen treden wanneer de groepenkast niet goed onderhouden wordt. Als klein kind mocht je wel eens kijken in de meterkast, wat een doolhof leek aan draadjes en snoertjes die zeer gevaarlijk waren. Er gingen cijfertjes bewegen als de kraan aangezet werd en als we geen stroom hadden in de keuken, was de meterkast dé plek waar je moest wezen. Met verloop van tijd werd duidelijk waarom. De groepenkast bevindt zich namelijk in de meterkast, waar de stoppen te vinden zijn. Als een stop is doorgeslagen, moet deze vervangen worden of omgezet worden, zodat de stroom weer gaat lopen en het licht weer aangaat. Het onderhouden van de groepenkast is dus van groot belang en kan gevaarlijke situaties creëren als dit niet het geval is. Groepenkast vervangen? Laat je informeren door de specialist in Elektrotechniek delft Groenewegen, die graag de klus voor je klaart.

Waterschade aan de groepenkast kan grote gevolgen hebben voor de veiligheid van het huis, dus is de juiste oplossing in de meeste gevallen om de groepenkast volledig te laten vervangen. Hoewel het een logische gedachte is dat het water zal opdrogen en de schade beperkt wordt, is dit gewoonweg schijn. Door de lekkage kunnen namelijk roestplekken ontstaan, die leiden tot ongewenste storingen en eventueel zelfs tot brand. Om dit te allen tijde voor te zijn, raadt Groenewegen Delft aan om de groepenkast te laten vervangen. Onze specialisten in elektrotechniek weten als geen ander hoe er omgegaan moet worden met waterschade in de buurt van elektriciteit. Wees dus niet koppig, maar laat het over aan onze professionele elektriciens.

Groenewegen Delft is niet alleen gespecialiseerd in elektrotechniek, maar weet ook alles af van beveiligingssystemen. Laat je dus verrassen en informeren op de website van Groenewegen Delft!

https://www.groenewegendelft.nl/