Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

De meerwaarde en mogelijkheden van fraaie duo rolgordijnen

In Nederlandse woonkamers, maar ook in slaapkamers keukens en als raamdecoratie voor schuifpuien zijn ze steeds vaker te zien: : duo rolgordijn. Wat wordt er precies onder dit type raamgordijn verstaan? Wat is eigenlijk de meerwaarde van deze gordijnsoort? En welke mogelijkheden bestaan er zoal als je kiest voor het plaatsen van duo ofwel dubbele rolgordijnen?

Een definitie van duo rolgordijn

Wat zijn duo rolgordijnen eigenlijk? Onder dit type rolgordijn wordt raamdecoratie verstaan die bestaat uit twee stoflagen. Deze stoflagen kunnen afzonderlijk van elkaar bediend worden. Hiermee kan de verhouding tussen de lichtinval en de mate van privacy heel precies bepaald worden. Er kunnen namelijk twee stoflagen naar beneden gedraaid worden voor optimale verduistering, maar ook één om nog enige mate van invallend licht over te houden.

De meerwaarde van het duo rolgordijn

Als accessoires in huis heeft een rolgordijn, zeker een duo rolgordijn, diverse voordelen boven andere soorten raamdecoratie. Zoals al gemeld kan met een duo rolgordijn de lichtinval en verduistering van een ruimte behoorlijk precies afgesteld worden. Een stuk preciezer dan bij lamellen of een enkel rolgordijn in elk geval. Een andere meerwaarde van dubbele rolgordijnen is dat deze bovengemiddeld goed isoleren. Dubbele rolgordijnen houden zowel de koude van buiten (die via het raam komt), als de warmte binnenshuis goed vast. En dat is natuurlijk meer dan gunstig voor de maandelijkse energienota! Naast het thermisch isoleren, zorgt een dubbel rolgordijn voor de ramen ervoor dat ook geluiden van buiten gedempt worden. Woon je in een lawaaiige buurt, dan helpt een dubbel rolgordijn dus om de geluidsoverlast te dempen. Dit effect kan nog versterkt worden door ook op meerdere plekken planten in huis te zetten. Ook deze absorberen omgevingsgeluiden. In de derde plaats zijn dubbel rolgordijnen eenvoudig te monteren. Je hoeft geen interieurspecialist te zijn om de gordijnen strak en stevig vast te zetten. En het op maat maken kun je veelal eenvoudig online regelen door in een webwinkel de goede maten in te voeren. Het dubbele rolgordijn wordt dan snel, in de juiste maatvoering, bij je thuis afgeleverd. Ten slotte nog een laatste pluspunt van rolgordijnen, namelijk het feit dat ze gemakkelijk in het onderhoud zijn. Plisségordijnen en lamellen trekken veel stof aan en zijn daardoor lastig schoon te houden. Met dubbele rolgordijnen heb je hiervan veel minder last. Er blijft namelijk geen stof op zitten.

De mogelijkheden van dubbele rolgordijnen

Qua mogelijkheden zit je met een dubbel rolgordijn helemaal goed. Ze zijn namelijk in allerlei maten en formaten verkrijgbaar. Verder kun je kiezen voor minder of juist meer verduisterende stofsoorten. Ook qua kleuren is er met dubbele rolgordijnen veel mogelijk. Dus van welk interieurstijl je ook houdt, een geschikt dubbel rolgordijn zit er voor jou altijd wel tussen!

https://www.raamdecoratie.com/duo-rolgordijnen/