Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Dit is waarom je houten speelgoed moet aanschaffen

Vroeger werd er veel speelgoed gebruikt dat gemaakt was van hout. Vaak is dat het speelgoed wat bewaard is gebleven, en soms zelfs in een kinderkamer als decoratie wordt gebruikt. Dit is dan ook niet gek! Houten speelgoed is geweldig om mee te spelen en daarnaast staat het ook nog eens geweldig in elk interieur. Wil je meer weten over houten speelgoed? Lees dan snel door!

Houten speelgoed is stevig

Een belangrijk argument om kinderen liever met houten speeltjes en spellen te laten spelen, is dat dit speelgoed de creativiteit stimuleert. Blokken zijn op duizenden manieren te gebruiken en dagen je kind uit tot fantasiespel. Ook de motoriek en het ruimtelijk inzicht worden gestimuleerd als je kind zelf iets bouwt. Plastic speelgoed met licht of geluid kan je kind overprikkelen, houdt het maar kort bezig en daagt niet uit om zelf iets te maken of ontdekken. 

Hout is in de eerste plaats lekker stevig en kan dus tegen een stootje. Plastic kopjes en bordjes gaan vaak veel sneller kapot en gaan niet jarenlang mee, zoals een houten theeset. Bovendien kan je kind via plastic speelgoed dat het in de mond doet schadelijke stoffen binnenkrijgen. Het beste is om te kiezen voor speelgoed van onbeschilderd hout. Ook geverfd speelgoed met een veiligheidskeurmerk of dat gekleurd is met een natuurlijke verf is veilig.

Houten speelgoed is educatief speelgoed

Houten speelgoed is zeer goed voor de ontwikkeling van een kind. Zo kan het zijn eerste stapjes zetten met een houten stokroller op wieltjes of een houten loopwagen. Daarnaast is hout fijn om vast te pakken en heel geschikt voor educatief speelgoed waarmee je vormen, maten, kleuren en getallen kan leren. Houten speelgoed is vaak prijziger dan plastic speelgoed, maar blijft ook aantrekkelijk als je kind wat ouder wordt. Omdat het op meerdere manieren te gebruiken is, kan het in allerlei fantasiespel ingezet worden. Houten speelgoed haal je bij Houtenspeelgoed-shop! Deze partij heeft een ruim assortiment, waardoor jij zeker het speelgoed vindt wat je zoekt!

 

https://www.webwinkel-deals.nl/