Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Drink jij voldoende water op school, op kantoor en tijdens het sporten?

Drink jij voldoende water op school, op kantoor en tijdens het sporten?

In de afgelopen jaren zijn er diverse onderzoeken gedaan naar de waterconsumptie onder Nederlanders. Wat blijkt? De meesten van ons drinken veel te weinig water gedurende de dag. Veel medelandgenoten weten de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 1,5 tot 2 liter vocht niet te behalen. En dat is best wel schokkend, want ook koffie en thee worden hierin meegerekend. 1,5 liter water staat gelijk aan zes glazen van 250 milliliter. Vooral op school, op kantoor en tijdens het sporten wil het drinken van water er nog wel eens bij inschieten. Drink jij in deze situaties wél voldoende water? Zo nee, dan is het toch belangrijk om je even te wijzen op het feit waarom voldoende water drinken zo belangrijk is. Ook zal onderaan deze blog een tip volgen om ervoor te zorgen dat jij gehydrateerd blijft.

 

Waarom voldoende water drinken zo belangrijk is

Ons lichaam bestaat voor een zeer groot deel uit vocht. Ons lichaam kan dan ook alleen goed functioneren wanneer we voldoende gehydrateerd zijn en onze vochtbalans dus op peil is. Van één dag een keertje te weinig drinken raken we echt niet zomaar uitgedroogd. Groter wordt het probleem wanneer we structureel te weinig water tot ons nemen. Onder structureel moet je verstaan: dagelijks en dan voor langere tijd. Vaak merken we een tekort aan water op aan klachten als een droge mond, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid en concentratieproblemen. Klachten die we al snel aan andere oorzaken toewijzen, terwijl ze negen van de tien keer ontstaan door te weinig drinken. Op den duur kun je zelfs uitgedroogd raken en kunnen diverse organen beschadigd raken.

 

Zo zorg je ervoor dat jij gehydrateerd blijft

We snappen dat het niet altijd even makkelijk is om voldoende vocht binnen te krijgen. Soms mag je niet drinken (bijvoorbeeld in een klaslokaal) en op andere momenten denk je er gewoon niet aan (zoals tijdens een drukke werkdag). En dan hebben we het nog niet eens over sporten gehad, want tijdens intensieve beweging verlies je uiteraard behoorlijk wat vocht, vraag je veel van je lichaam en is het dus nóg belangrijker om goed gehydrateerd te blijven. Hoe je daar voor kunt zorgen? Met een waterfles. Omdat een standaard waterfles zo saai is, kun je ook kiezen voor waterflessen bedrukken. Zo kun je water drinken in stijl!


https://www.loopper.com/