Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Pocketveren matras of een traagschuimmatras

Pocketveren matras of een traagschuimmatras

Wanneer je overweegt een nieuw matras te kopen, zul je je allicht gaan inlezen in de verschillende mogelijkheden. Je kijkt naar de maat die je nodig hebt, het budget dat beschikbaar is en welke materialen je voorkeur hebben. Twee betaalbare opties zijn pocketveren en traagschuim, maar welke van deze twee past het beste bij jou?

 

Kenmerken pocketveren

De werking van een pocketvering matras is gemakkelijk te begrijpen. Het is een vrij simpel matras waarin metalen veren zijn verwerkt om weerstand te bieden. Hierdoor ventileert een pocketveren matras goed en wordt vocht ook goed afgevoerd. Een pocketveren matras is echter niet aan te raden aan mensen die erge last hebben van pijnlijke gewrichten en spieren, omdat de veren tegendruk moeten geven om de vorm te behouden. Door de holle binnenkant van een pocketveren matras is de hygiëne van het matras ook beter dan andere matrassen. Een pocketvering matras houdt zo geen warmte en vocht vast, dit is waar bacteriën het beste in kweken.

 

Kenmerken van traagschuim

Een matras van traagschuim vormt naar je lichaam waarmee de druk over je lichaam wordt verspreid. Daardoor is dit matras beter voor mensen met pijnlijke spieren en gewrichten. Sommige matrassen van traagschuim zijn warm dus als je het ’s nachts vaak warm hebt dan is het goed om hier op te letten. Er zijn tegenwoordig ook veel traagschuim matrassen met een open celstructuur waardoor vocht goed wordt afgevoerd en de ventilatie ook goed is. 

 

Welke is de winnaar?

Het grote verschil zit in de tegendruk die je van een matras verwacht. Verder vallen deze matrassen ongeveer in dezelfde prijs categorie en zijn beide matrassen geschikt voor mensen die het ’s nachts vaak warm hebben. Het beste kun je naar een winkel gaan om op diverse matrassen te gaan liggen en deze te vergelijken. Vraag daarnaast ook om advies, want je ligt natuurlijk niet een hele nacht op een matras in de winkel. 

 

https://www.matrasconcurrent.nl/