Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Een hoogslaper is veilig en praktisch!

Wanneer je ruimte wilt besparen in je kinderkamer, is een hoogslaper het meest ideale bed wat je maar kunt kopen. Doordat je kind hoog slaapt, is er onder het bed een zee van ruimte. Zoveel dat je er een geheel bureau onder kunt plaatsen of een ontzettend gave speelhoek creëert. Maar ook kan deze ruimte gebruikt worden om de kleding van uw kind op te bergen. In dit artikel nemen we je mee waarom een hoogslaper het meest veilige en praktische bed is dat je kind zich kan wensen! 

Vanaf welke leeftijd geschikt?

Een hoogslaper is voor kinderen geschikt die zich motorisch zodanig hebben ontwikkeld dat ze niet zo snel vallen en zich gemakkelijk kunnen optrekken aan de trap en de tredes makkelijk opklimmen. Doorgaans is dit het geval voor kinderen van 6 jaar en ouder. Wanneer je twijfelt zou je het beklimmen van de trap kunnen uitproberen in een demomodel in de slaapwinkel. 

De veiligheid van een hoogslaper

Je kunt niet uit een hoogslaper vallen doordat het voorzien is van een uitvalbeveiliging. Dit is een kooi van ongeveer 30-40 cm hoog waardoor je met rollen in je slaap niet uit het bed kunt vallen. Hoogslapers zijn stevig gebouwd. Wanneer je een hoogslaper uitkiest, dien je te letten op het maximale gewicht dat het bed kan dragen. Als de hoogslaper het gewicht van je kind gemakkelijk aan kan, is er geen reden om je zorgen te maken dat er sprake kan zijn van doorzakken. Goedkopere hoogslapers willen nogal eens wiebelen wanneer je kind erop slaapt. Dit is onprettig en kan je kind wakker houden uit zijn slaap. Kies daarom altijd voor een hoogslaper met een stevig frame en goede recensies. Het wiebelen bij een hoogslaper zal het meeste ontstaan bij zeer laag geprijsde bedden, waaruit kostenoverwegingen is bespaart op de stevigheid. Hoogslapers worden met betrekking tot veiligheid getest voordat ze in de Europese Unie worden ingevoerd of mogen worden verkocht. De Europese Unie hanteert hierbij de meest strikte veiligheidseisen ter wereld! Is dit belangrijk voor je? Zijn bovenstaande eigenschappen en veiligheid belangrijk voor je?  Dan is een hoogslaper van Emob bijvoorbeeld iets voor jou.

Ruimte besparend en ontzettend praktisch

Een hoogslaper kan zeer multi functioneel zijn. Wanneer je een losse hoogslaper koopt, kun je zelf uitzoeken wat je doet met de ruimte onder het bed. Er zijn echter ook hoogslapers verkrijgbaar waarbij je niet alleen een hoogslaper koopt. Maar ook gelijk een bureau en kast bevatten. Zodat je kind niet alleen kan slapen, maar er ook gemakkelijk zijn of haar huiswerk kan maken. Chatten met vriendinnetjes of in haar dagboek schrijven. Er zijn zoveel mogelijkheden waarmee je de ruimte onder het bed kunt benutten! Dit maakt een hoogslaper zo erg fijn in gebruik! 

Leuk voor je kind om boven te slapen!

Vaak vinden kinderen het heel leuk om in een hoogslaper te slapen. Dit geeft ze het idee dat ze helemaal een afgeschermd, eigen plekje hebben. Je kunt er makkelijk tot rust komen. Andere onderdelen in de slaapkamer leiden je minder af. Even een boekje lezen voor het slapen gaan is erg ontspannend om te doen in een hoogslaper. De trap beklimmen is ook een leuk avontuur!