Bsdesmidse.nl
Image default
Wijn

Een nieuw nespresso apparaat kopen

Tegenwoordig is het zetten van koffie lang niet meer zoveel werk als vroeger. Tegenwoordig koop je een koffiezetapparaat, open je de houder, pak je een van je nespresso cups, doe je de cup in de houder, klik je op de klop en binnen no time heb je heerlijke koffie in jouw favoriete smaak en stijl.

 

Het zetten van de koffie is zeker de truc niet meer. Het is dan ook zeker niet meer nodig om naar een café te gaan voor goede koffie. Dit kun je gewoon zelf maken. Ook kun je het zo luxe maken als je wilt. Het belangrijkste hierin is het kiezen van een apparaat dat bij jouw wensen en behoeftes past. De prijzen kunnen hierbij zeker uiteen lopen. Maar velen denken dan een apparaat dat cups gebruikt door de jaren heen meer kost, puur omdat cups duurder zijn dan pads. Echter is dat niet het geval, er zijn tegenwoordig enorm veel aanbieders die alternatieven voor cups verkopen voor een lagere prijs.

 

Voor mensen die alleen espresso’s of lungo’s willen zetten, is een Essenza of Pixie apparaat genoeg. Daar zit geen melkschuim functie op. Daar kan je prima gewone koffie of kleine espresso mee maken. Indien u cappuccino’s of latte’s wilt kunnen maken, dan heeft u een apparaat nodig waar wel een melkschuimer bij zit. Denk aan Maestria of Lattissima. Per apparaat kan er ook verschil zitten tussen de opwarmtijd van het water. Het kan een aantal seconden zijn tot ruim een minuut. Voor sommigen is dat te lang, als ze bijvoorbeeld ‘s ochtends vroeg, voordat ze naar hun werk gaan, nog even snel een kopje koffie willen drinken. Als u al deze beslissingen heeft gemaakt blijven er waarschijnlijk nog steeds een hoop opties over. Het verschil zit dan vaak in de kleur en het model. Dit heeft volledig te maken met smaak en is dus persoonlijk.

 

Voor beide apparaat-typen geldt wel dat eens de paar maanden moet je je nespresso ontkalken. Ook moet je het cups reservoir na maximaal 10 kopjes legen. Anders zit het reservoir vol.