Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Een online consultant voor uw adviesvraagstukken!

Misschien herkent u dit. Adviseurs en consultants die  klanten bezoeken, hun zegje doen, en weer verder gaan. Deze consultants bezitten zeer veel kennis, maar schrijven daar ook bijbhorende kosten voor. Bij Scripted willen we dit anders doen, en hebben we geprobeerd deze enorme kostenpost uit onze bedrijfsvoering te snijden.

Er bestaat een beroemd voorbeeld van dit fenomeen. Een bedrijf heeft problemen met de printer omdat deze gestopt is met werken. Het bedrijf belt een expert en laat deze overkomen. De expert bekijkt de printer en ziet direct wat er fout is. Hij geeft een trap tegen de onderkant. En wonder boven wonder, de printer werkt weer. Het personeel is dolblij met een wederom werkende printer en de snelle oplossing. De printer “expert” pakt zijn pen en schrijft direct een factuur uit; €500,00. “Maar je hebt bijna niks gedaan” zegt een manager hem. “Maar ik wist wel wat ik moest doen” zegt de expert.

Uit dit voorbeeld komt dus naar voren dat je vooral betaald voor de kennis die iemand heeft, en niet zozeer de moeite die er in wordt gestoken. Als u had geweten dat een trap tegen de onderkant genoeg was geweest had u waarschijnlijk nooit een dure expert dit laten doen. 

Ditzelfde geld voor bijvoorbeeld bedrijfsadvies. Traditionele consultants hebben zeer veel kennis, en kunnen zonder al te veel moeite een geschikt advies ontwikkelen. Helaas wel tegen een hoge prijs. Een business expert weet precies waar hij of zij naar moet kijken en welke actie moet volgen. Dit hebben wij geprobeerd na te bootsen aan de hand van software. Deze software volgt dezelfde gedachtegang, het verzameld de relevante gegevens van een bedrijf en stelt aan de hand hiervan de juiste actie voor.

Deze gegevens worden afgenomen door een online consultant. Een chatbot die de logica en relevante vragen nabootst  van een “fysieke” expert. De chatbot loodst u langs enkele onderwerpen. Zo wordt eerst uw strategische profiel opgesteld, kijken we naar uw interne organisatie, naar uw branche, de algemene markt, uw concurrentie en uw communicatie. 

Voordeel van een online consultant

– Het is gratis. U betaald niks. Dit is namelijk een soort intakegesprek waarbij kosten als uurloon en reiskosten niet zijn inbegrepen.

– Het is snel. De chatbot werkt zeer effectief. De vragenlijst die wordt afgenomen is van tevoren opgesteld aan de hand van allerlei relevante theorie. Zo kunnen we in no time alle relavante informatie verzamelen. Zo kunnen ondernemers razendsnel door met ondernemen.

– Het is gestructureerd. De online consultant zal nooit relevante informatie overslaan. Dit komt door de ingeprogrammeerde structuur. Zo weet u dat u na een gesprek verder geen informatie hoeft aan te leveren.

– Het is voor iedereen. De chatbot past zich automatisch aan door de informatie die u invult. 

 

De nadelen van een online consultant

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het gebruik van een online consultant in vergelijking met een fysieke. De voornaamste is het feit dat alle informatie nagelopen zal worden, ook als dit niet geheel relevant voor u lijkt. Dit komt door het software karatker dat een gestructureerde lijst naloopt. Daarnaast is er geen persoonlijk contact, alhoewel u persoonlijke details altijd nog kunt doorgeven.

Dus bij Scripted bieden wij een softwarematige bedrijfsscan aan via een digitale consultant. Dit alles leidt natuurlijk tot een product dat een hoge factuur tegengaat. Waar u bij tradtionele consultants duizenden euros betaald voor een advies is dat bij Scripted anders. Het advies is niet gratis, want het wordt nog steeds nagekeken door een professional op MBA niveau. Daarnaast zijn er overhead kosten zoals bij iedere organisatie.

Daarom bieden wij ons scan aan voor €999,00. Zonder verborgen kosten, voor iedere ondernemer.

 

Teun Koldeweij 

Scripted Consultancy

https://www.scriptedconsultancy.com