Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Een wespennest in de spouwmuur, wat nu?

Je zit rustig een kopje thee te drinken in je woonkamer en ineens hoor je een geluid dat je direct de stuipen op het lijf jaagt, wespen. Het licht zoemende geluid lijkt van vanuit de muur te komen. Hoe kan dat nou? Waarschijnlijk heb je een beginnend wespennest in je spouwmuur zitten. De wespen hebben ergens een ingang gevonden om de spouwmuur binnen te komen. Hier is het lekker warm en veilig, een ideale plek voor een nest dus. 

Hoe ontstaat een wespennest in de spouwmuur

In het voorjaar van ieder jaar ontwaken en duizenden wespen koninginnen uit hun winterslaap. Ze hebben de hele winter lang een winterslaap gehouden om te kunnen overleven. Wanneer ze in het voorjaar wakker worden gaan ze direct op zoek naar een veilige plek om een nest te bouwen. Jammer genoeg kiezen ze vaak spouwmuren als deze plek. Het is namelijk lekker warm achter te spouwmuur. Ook met de veiligheid zit het wel goed omdat er waarschijnlijk maar een kleine opening is om achter de spouwmuur te geraken. Kiest de koningin de ruimte als geschikte plek voor een nest begint ze direct met het bouwen van het nest en het leggen van eitjes. 

Schade door een wespennest in de spouwmuur

In de spouwmuur van een huis bevindt zich veel isolatie materiaal. Wanneer het wespennest steeds meer omvang begint te krijgen kan het zo zijn dat er te weinig ruimte is om uit te breiden. Wespen knagen dan door alles heen om ruimte te maken, zo ook isolatiemateriaal. Er kan dus redelijk hoge financiële schade opgelopen worden. Ook lichamelijke schade is zeker een mogelijkheid. Als de wespen namelijk een weg door de muur vinden om zo je huis binnen ze komen loop je ook zelf gevaar. Wespensteken kunnen namelijk fataal zijn voor mensen die allergisch zijn. Ook voor niet allergische mensen kan het slecht aflopen als je heel vaak gestoken wordt. 

Wespennest verwijderen door een professional

Een wespennest in je spouwmuur, daar loop je natuurlijk niet te lang mee rond. De beste manier om er vanaf te komen? Breng jezelf vooral niet in gevaar en laat een professional van Wespennest Verwijderen het voor je oplossen. Maak een afspraak met een erkende bestrijder bij jou in de buurt. Hij verwijdert het wespennest voor een eerlijke prijs en geeft je vervolgens handige tips en advies om de wespen voortaan buiten te houden. Twijfel dus niet en bel of mail jouw lokale bestrijder!https://wespennestverwijderen.com