Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Eet jij te veel suiker? Dit zijn gezondere alternatieven

Suiker: iedereen lust het graag. Sommige mensen zijn er zelfs aan verslaafd. Het gebruik van suiker is een manier om voedsel zoeter te laten smaken, maar helaas is het niet zo gezond. Gelukkig bestaan er een aantal goede gezondere alternatieven voor gewone suiker. We zetten er een aantal voor je op een rij.  

Agavesiroop
Agavesiroop wordt gemaakt van het ingedikte sap van de agaveplant. Agavesiroop lijkt qua substantie een beetje op honing, maar is iets dunner. De siroop is heerlijk zoet en kan eenvoudig gebruikt worden in verschillende recepten. Het is bijvoorbeeld een goed alternatief voor suiker als je een taart of cake wilt bakken. De siroop wordt door het lichaam langzaam verwerkt, waardoor er geen piek ontstaat in je bloedsuikerspiegel. Bovendien is de siroop gemaakt van een plant en dus helemaal veganistisch. 

Ahornsiroop
Ahornsiroop is een zeer zoete stroop gemaakt van het sap van de esdoorn. Deze boom slaat in de winter suiker op in de wortels. In de zomer wordt de opgeslagen suiker gebruikt om de boom te voeden. Ahornsiroop is vooral populair in Canada en in de Verenigde Staten waar het bekend staat als maple syrup. De siroop bevat veel suiker en is daarom ongeveer even zoet als gewone suiker.

Honing
Ook honing is een goed alternatief voor gewone suiker. Deze natuurlijke vloeibare substantie wordt gemaakt door honingbijen. Zij verzamelen het nectar uit bloemen en zetten het vervolgens om in dit heerlijke goedje. Honing bevat veel vitaminen en mineralen en heeft bovendien een antibacteriële werking. Honing is ook puur lekker. Smeer het bijvoorbeeld op een cracker of doe een lepeltje honing in je thee. 

Stevia
De steviaplant is een waardevolle plant. Uit de bladeren kunnen namelijk zoetstoffen worden gehaald, die jij vervolgens aan je voedingsmiddelen kunt toevoegen. Wist je dat de zoetstoffen uit de steviaplant tot wel 300 keer zoeter zijn dan gewone suiker? Bovendien bevatten ze geen calorieën. Deze zoetstof staat ook wel bekend onder het E-nummer E960.

Fruit
Een lekker en gezond alternatief van suiker is het eten van fruit. Krijg je te veel suiker binnen, omdat je graag zoete koekjes eet als snack? Ga dan eens voor een stuk fruit als een appel, sinaasappel of bakje aardbeien. Fruit heeft vaak een zoete smaak door de aanwezige fruitsuikers, maar is een stuk gezonder omdat het rijk is aan vezels en vitamine C. 

Natuurlijke zoetstoffen kopen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Naturaplaza. Plaats vandaag nog een bestelling en je hebt de producten morgen al in huis. 

 

https://www.naturaplaza.nl/