Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Gordijnen nodig voor jouw woning? Lees hier waar je op moet letten!

Ben je net in jouw nieuwe woning getrokken en heb je nog geen gordijn hangen? Dan is het van groot belang dit meteen te gaan doen! Gordijnen brengen namelijk super veel voordelen met zich mee. Gordijnen brengen ontzettend veel sfeer in een woning en zorg je voor het ultieme wooncomfort. Denk maar aan je eigen privacy. Met handige gordijnen voorkom je pottenkijkers! Er komt natuurlijk veel kijken bij het uitzoeken van gordijnen. Wij hebben om deze reden voor jou een aantal stappen op een rij gezet. 

Welke ruimtes moeten gordijnen hebben

Als eerste is het van belang om te kijken welke ramen in jouw woning allemaal moeten worden voorzien van gordijnen. Ga iedere kamer in het huis langs, zelfs de schuur! Maak vervolgens een prioriteiten lijst van de plekken in jouw woning waar als eerste gordijnen moeten hangen. Check ook meteen wat voor type gordijnen er moeten hangen. In een slaapkamer moeten andere soort komen te hangen dan bijvoorbeeld in de woonkamer. Veel mensen willen een goede nachtrust hebben waar ze zo diep mogelijk kunnen dromen. Donkere of zwarte gordijnen zijn ideaal om in een slaapkamer te plaatsen. Deze verduisteren de ruimte super goed!

Check de kleuren in huis

Het is handig om te weten welke kleuren er al in huis bevinden. Op deze manier kan je kijken welke kleurcombi’s allemaal mogelijk zijn. Het staat niet mooi wanneer je te veel dezelfde kleuren hebt. Juist wanneer je een andere tint erin brengt, zorgt dit voor een veel mooier, maar ook een speelser en levender effect. Ga dus iedere meubel bij langs, maar kijk ook naar de kleur van de vloer en bijvoorbeeld die van de muren.

Meten is weten

Meet alles goed op, zodat je niet de mist in gaat met te veel of te weinig inkopen doen.Gordijnen in een verkeerd formaat is niet mooi. Het staat super lelijk wanneer een gordijn niet helemaal aansluit. Daarnaast is het ook comfort verminderend. Je ergert snel aan onafgemaakt heden en de kans is er dat mensen je woning in kijken. Dus loop de lijst goed af! Gordijnen woonkamer? Check! Gordijnen slaapkamer? Check! Dan komt het allemaal goed.