Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je de meest geschikte lasermachine?

Wil je graag een lasermachine kopen? Er zijn diverse punten waar je rekening mee moet houden als je een lasermachine gaat kopen. Om een goed beeld te geven van waar je nou het beste op kunt letten, lichten wij een aantal tips uit, zodat je een juiste keuze kan maken.

 

Materialen

Allereerst bepaal je welke materialen je wilt bewerken. Metalen of niet-metalen? Met een CO2 laser zijn talloze materialen te bewerken. Wil je metalen graveren? Dan is daarbij een spray noodzakelijk. Als je voornamelijk met metalen werkt, zijn er misschien betere opties dan CO2-lasers.

 

Bewerking

Laser snijden of laser graveren: heb je al een idee wat je het vaakst gaat doen? Met de CO2-lasers van BRM Lasers kun je beide. Dat scheelt je weer een keuze. Mooi!

 

Ruimte

Waar ga je je machine neerzetten? Hoeveel ruimte heb je? Een machine is altijd groter dan het beschikbare werkoppervlak. Heb je er al over nagedacht of de laser wel door de deur past? Meten is weten, dus dat is sowieso slim om te doen. 

 

Professioneel of hobby?

Voor hobbygebruik heeft BRM Lasers een tafelmodel laser met een klein werkgebied van 30 x 50 cm. Ideaal voor thuis en voor het bewerken van kleine producten. Daarna lopen de werkoppervlakken als volgt op: 

  • 40 x 60 cm

  • 60 x 90 cm

  • 90 x 130 cm

  • 100 x 160 cm

Nog groter? Kan! Kies dan voor de Open Bed of portaallasers met een werktafel van 130 x 250 cm of 150 x 300 cm.

 

Meer weten?

Nu je weet met welke punten je rekening moet houden, ben je al een heel eind! Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat je nog meer wilt weten. Welke lasermachine of lasersnijmachine je ook kiest, je investeert in een superveelzijdig apparaat dat je eindeloos veel mogelijkheden biedt. Wil je meer weten over de specifieke eigenschappen van de verschillende soorten lasers? Neem dan vandaag nog contact op met het bedrijf.

https://www.brmlasers.nl/