Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Hoe word je een goede leefstijlcoach?

Wil je ook graag iets aan je gedrag veranderen maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wil je beter leren omgaan met stress? Misschien wil je stoppen met roken maar lukt het elke keer niet? Of probeer je gezonder te leven maar val je toch weer terug in ongezonde leefstijl? Dan heb ik een waardevolle tip voor je: een leefstijlcoach.

Nu hoor ik je denken; wat is dat nou weer een leefstijlcoach? Heel simpel namelijk: een coach die je ondersteunt in het doormaken van gedragsveranderingen die voortkomen uit een leefstijlverandering. In deze blog leg ik je uit wat het coachen van een tot leefstijlcoach inhoudt. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat doet die leefstijlcoach dan precies?

Een leefstijlcoach moet (natuurlijk) effectief kunnen coachen, tijdens de opleiding tot leefstijlcoach ontwikkel je jezelf tot coach. Hoe je een cliënt succesvol kunt helpen bij het veranderen van leefstijl en leer je om, wanneer het proces stil staat of je cliënt vervalt in oude gewoontes, wat je hier aan kunt doen. Ook wordt tijdens de opleiding gekeken naar groep coaching, motivational interviewing en verschillende coaching technieken, hierbij wordt je begeleidt door middel van een gestructureerde methodiek.

Wat leer je als leefstijlcoach?

Je kunt bij verschillende instellingen deze opleiding volgen, in deze blog gaan we kijken naar de LeefstijlCoach Academy. Het is belangrijk dat je leert hoe je gedragsveranderingen kan laten plaatsvinden bij je cliënt. Gespreksvoering staat ook centraal net zoals reflecteren op het coachproces in samenwerking met een proef cliënt.

Er wordt ook aandacht besteed aan motivational interviewing, hierbij leer je technieken die je kunt toepassen om zo je cliënt te motiveren tot gedragsverandering. Bij het behandelen van de eerste fases van een coaching ga je dieper in op het sluiten van een contract, hoe je het probleem onderzoekt en formulering van doelen voor de coaching. Bij de volgende fases, opstellen van een begeleidingsplan, bijhouden van de voortgang en het toewerken naar afronding van het proces van je cliënt, ook niet onbelangrijk is dat je leert herkennen waar de weerstand van je cliënt vandaan komt en hoe hiermee om te gaan.

Dus als je nog steeds gedragsveranderingen wilt toepassen in je leven zal ik zeggen, huur een leefstijlcoach in zodat je geen excuses meer kunt maken voor jezelf.

https://leefstijlcoachacademy.nl/