Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Waarom een flowmeter handig is

De flow wordt ook wel debiet genoemd. Een flowmeter wordt toegepast om een doorstroming van en vloeistof- of gasstroom te meten, besturen of regelenen. De flow is de kwantificering van de hoeveelhied medium, dit wordt gedaan in een tijdseenheid. We gebruiken een flowmeter vaker dan we denken, zo gebruiken we het meerdere keren per dag bijvoorbeeld in een wasmachine, koffiezetapparaat, vaatwasser, watermeter en bij het tanken. Heb jij een  flowmeter  nodig voor jouw bedrijf? lees dan snel verder! Wij vertellen je graag de verschillende type flowmeters in deze blog!

Verschillende flowmeters

Ebora heeft verschillende flowmeter in hun assortiment. Elke flowmeter heeft zo zijn kenmerken en mogelijkheden. Maar wij bespreken de flowmeters die het meest voorkomen in de industrie. 

Een elektronische flowmeter 

Slijtage bij deze flowmeter treed in de loop van de tijd minder op, dit komt omdat de elektrische flowmeter geen bewegende delen bevat. Maat de elektrische flowmeter is dan ook wat duurder dan de mechanische flowmeter. De elektrische flowmeter bestaat onder andere uit; vortex flowmeter, thermische flowmeter, swirl flowmeter, elektromagnetische flowmeter, drukverschil flowmeter, doppler effect flowmeter, ultrasone flowmeter en de coriolis flowmeter ook wel massa flowmeter genoemd. 

Mechanische flowmeter

Het bewegend deel van de mechanische flowmeter beweegd door de doorstroom. De bewegede delen van een mechanische flowmeter slijten over het algemeen eerder dan de delen van een elektrische flowmeter. Dit komt omdat in de elektrische flowmeter geen bewegende delen in zitten. De verschillende meschanische flowmetets zijn; paddelwiel flowmeter, vlotterdoorstroom flowmeter, turbine flowmeter en een ovaalrad flowmeter.

Een flowmeter wordt vaak gekozen aan de hand van de paar dingen. Bijvoorbeeld temperatuur en de druk. Het kan soms lastig zijn om de juiste flowmeter te vinden, daarom is het handig om een specialist van Ebora in te schaken. Ze helpen je graag verder en geven uitstekend advies.

Meer weten?

Meer informatie nodig over de verschillende flowmeters van Ebora? Neem dan eens een kijkje op de website. Op de webiste staat veel informatie over de verschillende producten. Heeft u nog meer vragen? Neem dan contact op met een van de experts, ze helpen je graag verder en vinden de juiste producten die u nodig heeft. 

https://ebora.nl/