Bsdesmidse.nl
Image default
Dienstverlening

isoleren van je kruipruimte

Of je nu al bijvoorbeeld een broodjesvloer hebt liggen of een nieuwe vloer wilt laten leggen, het is altijd goed om na te gaan hoe het zit met de isolatie er onder. Wanneer dit niet op orde is, kan het namelijk zijn dat van hieruit kou doortrekt naar boven. Deze kou is afkomstig vanuit de kruipruimte. Isoleren is dan een goede oplossing, maar hoe pak je dit nu het beste aan?

De kruipruimte
Onder de woning bevindt zich een open ruimte. Dit wordt ook wel de kruipruimte genoemd. In deze kruipruimte is er altijd circulatie van lucht, wat nodig is om rotten en schimmel te voorkomen. Deze luchtcirculatie kan echter wel leiden tot tocht, waardoor de bovenvloeren koud kunnen aanvoelen. Het spreekt voor zich dat dit niet heel prettig is en het is daarom ook aan te raden om te kruipruimte te isoleren.

Welk materiaal is geschikt?
Om een kruipruimte te isoleren, dien je materiaal tegen de onderkant aan te brengen. Hiervoor heb je verschillende opties. Je kunt denken aan kurk, hout, steenwol of bijvoorbeeld schuimbeton, wat in veel gevallen de beste vorm van isolatie is. Schuimbeton biedt namelijk diverse voordelen. In eerste instantie biedt het beter isolerende eigenschappen. Daarnaast is het ook nog eens helemaal te recyclen. Dit maakt dat het een milieuvriendelijke keuze is, wel zo verantwoord dus.

Een goede keus voor elke vloer
Het maakt niet uit wat voor vloer je hebt: een goede ondervloer is altijd belangrijk als vorm van isolatie. Sommige vloeren zijn dikker dan de ander, waarbij je de kou vanuit de kruipruimte mogelijk iets minder merkt, maar heb je nu bijvoorbeeld een linoleum vloer, dan zul je merken dat de kou hier eenvoudig doorheen trekt. Wil je deze prachtige vloer toch in jouw woning? Dan kun je dit middels isolatie vanuit de kruipruimte eenvoudig oplossen.

Het prijskaartje
Aan het isoleren van de kruipruimte hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Hoe duur het uit zal vallen, is van meerdere dingen afhankelijk. Natuurlijk ligt het aan het soort isolatie dat je kiest, maar ook verschilt het per type vloer dat geisoleerd moet worden. Het beste is dus om je hier vooraf goed in te verdiepen en informatie op te vragen bij een gespecialiseerd bedrijf. Eventueel kun je meerdere offertes aanvragen, zodat je altijd een goede afweging kunt maken.