Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Je 4-seizoenen dekbed op tijd aanpassen

Het voorjaar komt er al weer aan, je kunt overdag al weer heerlijk genieten van het zonnetje, maar en je merkt ook dat de nachten soms nog wat kouder zijn. Wanneer je een 4-seizoenen dekbed hebt kun je snel en simpel reageren op deze temperatuurschommelingen. Maar hoe dan, vraag je je misschien af? Eigenlijk is het heel simpel. Je kunt de delen wisselen voor het deel welke geschikt is voor het voor- en najaar. Maar wanneer is dan het beste moment om je 4-seizoenen dekbed in te wisselen voor alleen het dikkere voor- najaarsdekbed? Dat hangt helemaal van jou af! Hieronder lees je een aantal handige dingen om rekening mee te houden.

HOE WARM IS JOUW HUIS?

Niet alleen jouw eigen thermostaat speelt mee, maar ook die van je huis. Als jij in een goed geïsoleerde (nieuwbouw-)woning woont, dan zal de temperatuur ’s nachts niet heel ver dalen. Maar als je huisje ouder is en de isolatie wat minder goed, dan kunnen de voorjaarsnachten nog fris aanvoelen. Wanneer je ’s nachts licht de verwarming aanhebt is het misschien al wel lekker om het zomerdeel al van je 4 seizoenen dekbed los te maken. Maar als je het nog te fris vindt, geniet dan nog even langer van beiden delen van je dekbed aan elkaar. 

WANNEER IS HET TIJD VOOR EEN WISSELEN VAN JE DEKBED?

Meestal heb je in de zomer genoeg aan een dun zomerdekbed met warmteklasse 4. Dat is ook meteen het dunste deel van je 4-seizoenen dekbed. Tijdens de plakkerige nachten van afgelopen zomer had je zelfs genoeg aan een katoenen lakentje! Maar in september ga je echt merken dat de herfst in de lucht hangt. ’s Avonds en in de vroege morgen voelt het daarbij wat killer en frisser aan. Je kunt dan je zomerdekbed vervangen door de andere helft van je 4-seizoenen dekbed, die meestal warmteklasse 3 heeft. Zolang het buiten niet vriest en de temperatuur niet te ver daalt, kun je daar in de herfst, maar ook in het voorjaar, prima mee uit de voeten.

Als het kwik echter verder daalt en het misschien zelfs gaat vriezen, is het tijd om beide helften aan elkaar te ritsen of knopen. Op die manier maak je een heerlijk warm dekbed met warmteklasse 1. En als de ene week warm is en de andere wat koeler, leg dan het dunste deel over de dikkere helft als je het koud vindt. Zo heb je het altijd precies warm genoeg. Ideaal, zo’n 4-seizoenen dekbed! Of als je net als ik een echte koukleum bent, die altijd haar raam open heeft staan ook al vriest het dat het kraakt, dan is een winterdekbed misschien ook wel iets voor jou. 

HET BESTE MATERIAAL VOOR EEN 4-SEIZOENEN DEKBED

Niet alleen de dikte van je dekbed bepaalt hoe behaaglijk je eronder weg kunt kruipen, ook het materiaal speelt een belangrijke rol. Bij Dekbedovertrekken & Zo vind je 4-seizoenen dekbedden van verschillende materialen. Bijvoorbeeld een dekbed dons, katoen, wol, synthetisch materiaal en kameelhaar. Als jij iemand bent die veel zweet, kies dan iets wat goed vocht absorbeert, zoals katoen of wol. Wanneer je het snel koud hebt, ga dan voor een materiaal dat warmte reguleert, zoals dons of kameelhaar. Denk bij de aanschaf van een 4-seizoenen dekbed dus goed na over wat jouw lichaam nodig heeft.

TIJD VOOR EEN NIEUW 4-SEIZOENEN DEKBED?

Is jouw dekbed nog steeds lekker warm of ben je eigenlijk wel toe aan wat anders? Neem dan eens een kijkje in het assortiment. Je vindt hier 4-seizoenen dekbedden van diverse materialen en merken, zoals Cinderella, Deltex en Polydaun. Ook qua maten is er volop keus, met onder andere eenpersoons-, tweepersoons- en lits jumeaux-dekbedden voor alle seizoenen. En als je dan toch rondneust, zoek er dan meteen een leuk dekbedovertrek bij. Hiermee is je slaapkamer helemaal klaar voor de lente die onderweg is!

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/